-->

Amie Kaufman


Bu yazımızda Amie Kaufman kitabını konu edindik. Amie Kaufman hakkında bilmek istediklerinizi ele almaya çalıştık. Amie Kaufman kitabının yazarı kimdir, Amie Kaufman kitabının tanıtım yazısı nedir, Amie Kaufman kitabının kapak resmi nasıldır gibi soruların tamamı bu konumuzda.


Amie Kaufman Tanıtım Bülteni

İngilizlerin tarihi ortadoğu stratejisi: Ticaret, siyaset ve hükmetmek…
Dünya tarihinin üzerinde güneş batmayan imparatorluğu İngiltere'nin Ortadoğu macerası hangi fikirlerle başladı? Osmanlı İmparatorluğu ile İngiltere'nin Ortadoğu'daki sıra dışı mücadelesinde neler yaşandı? İngiltere'nin Ortadoğu'daki stratejisinde konsoloslukların önemi neydi? "Önce ticaret ve siyaset, sonra hükmetmek" projesiyle İngiltere neyi amaçladı?
Dr. Nurcan Özkaplan Yurdakul bu özel çalışmasında, 19. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu ile İngilizler arasında yaşanan Ortadoğu mücadelesini enine boyuna incelerken; konsolosluklardan ticarete, siyasetten hâkimiyet stratejilerine kadar tüm bilinmeyenleri gözler önüne seriyor.
Mevcut literatürün yanı sıra Osmanlı ve İngiliz arşivlerinden istifade ederek ortaya konan bu çalışma, 19. yüzyıl Osmanlı tarihçiliğinde askeri yenilgilerin ve toprak kayıplarının yasını tutmaktan ziyade, yetkin ve etkin Osmanlı devlet adamlarının dünya ölçeğinde nasıl siyaset ürettiklerini anlamak gerektiğini göstermektedir.
Okuyucular bilhassa "İngiliz Oyunu" şeklinde dillere pelesenk olmuş tarih anlayışının bir kestirmecilik ve yetersizlik olduğunu da bölümler eşliğinde göreceklerdir. Osmanlı-İngiliz ilişkilerinin seyri ve İngiliz konsolosluk kurumu ile başlayan kitap, İngiliz siyasetinin şimdiye dek hiç irdelenmemiş bir stratejisini daha açığa çıkarıyor; ticaret, siyaset ve hükmetmek.
"İngiltere Ortadoğu’ya Nasıl Girdi?", her türlü okur kitlesinin istifade edebileceği bir araştırmadır. İngiltere’nin Ortadoğu coğrafyasında kendine nasıl yer açtığını anlamanın yanı sıra günümüz Ortadoğu ülkelerinin meşgul olduğu güncel meselelere yönelik cevaplar da sunmaktadır.
Yayın Tarihi
ISBN 9752430839
Baskı Sayısı 1. Baskı
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 384
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 21.5 cm


Amie Kaufman Kitabı İndirme Linkleri

Pdf Formatında İndir - Alternatif

Epub Formatında İndir - Alternatif

Mobi Formatında İndir - Alternatif

Son Zamanların En Popüler Kitabını Okudunuz Mu?:

Bu içerik sizlere www.aynitap.com farkıyla sunulmuştur. Lütfen kitabı paylaşarak destek olunuz.

ETİKETLER: İngiltere Ortadoğu’ya Nasıl Girdi?, İngiltere,Ortadoğu’ya,Nasıl,Girdi?,Dr. Nurcan Özkaplan Yurdakul,KRONİK KİTAP, Amie Kaufman indir, Amie Kaufman pdf indir, Amie Kaufman oku, Amie Kaufman epub indir, Amie Kaufman kitabının yazarı, Amie Kaufman kitabının tanıtım bülteni, Amie Kaufman özeti, Amie Kaufman ücretsiz satın al, Amie Kaufman oku, Amie Kaufman indir


0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU