-->

Bağırmayan Anneler - Hatice Kübra Tongar


Bu yazımızda Bağırmayan Anneler - Hatice Kübra Tongar kitabını konu edindik. Bağırmayan Anneler - Hatice Kübra Tongar hakkında bilmek istediklerinizi ele almaya çalıştık. Bağırmayan Anneler - Hatice Kübra Tongar kitabının yazarı kimdir, Bağırmayan Anneler - Hatice Kübra Tongar kitabının tanıtım yazısı nedir, Bağırmayan Anneler - Hatice Kübra Tongar kitabının kapak resmi nasıldır gibi soruların tamamı bu konumuzda.


Bağırmayan Anneler - Hatice Kübra Tongar Tanıtım Bülteni

Bağırmayan Anneler - Hatice Kübra Tongar

Bağırmayan Anneler - Hatice Kübra Tongar


Anneniz Size Bağırıp Döver Miydi? Benim küçüklüğümde çocukları dövmek, hakaret etmek, bağırmak ‘normal’ kabul edilen
bir ebeveynlik davranışıydı. Aileler çocuklarına bu davranışlarda bulunduklarında, şimdinin annelerinin yaşadığı
pişmanlık, vicdan azabı ya da hatayı telafi etmek gibi duygular yaşamazlardı. Çünkü o dönem ‘kızını dövmeyen dizini
döver’, ‘dayak cennetten çıkmadır’ dönemiydi. Öyle öğrenmişlerdi. Çocuk hata yaptığında ceza verilmeliydi, hatta
ceza ne kadar büyük olursa o kadar iyiydi. Mesela çocuğu dövmek demek, ‘bak bu davranışın çok yanlış, o kadar ki
seni dövüyorum, canını yakıyorum ki bir daha yapmayasın’ demekti. İşin ironik kısmı, geçmişe dönüp baktığımızda
annelerin ya da babaların bizleri dövdüğü, bağırıp çağırdığı, aşağılanmış hissettirdiği anları gözlerimiz dolarak
hatırlıyor olmamıza rağmen, neden yaptıklarını yani vermek istedikleri dersi hatırlamıyor olmamız. Eminim sizler
de belli şeyler hissediyorsunuzdur: Ebeveynin vermek istediği ders unutuldu gitti. Geriye sadece yenilen dayakların
ve işitilen azarların soğuk anıları kaldı. İşte bu kitap tam da bunun için yazıldı. Evlatlarımız yıllar sonra geriye
dönüp baktıklarında yanaklarına atılmış bir tokadın soğukluğundan çok, yüreklerine dokunan bir annenin sıcaklığını
hissetsinler diye... O zaman gelin hep birlikte; Niyet Ettik Niyet Eyledik Bağırmayan Anneliğe...

Yazar Hatice Kübra Tongar’ın kaleme aldığı Bağırmayan Anneler kitabı çocuk yetiştirmede yıllarca kullanılmış ve halen kullanılmaya devam eden eski ve geçersiz teknikleri yerle bir ediyor. Yazar, bu kitabında çocuk büyütürken bağırıp çağırmanın anlamsızlığını bir o kadar da yıkıcı ve yıpratıcı tarafını gözler önüne seriyor. Yazarlığa 2009 yılında çıkardığı Minik Bebeğime Afiyetle kitabı ile başlayan Hatice Kübra Tongar kitaplarında annelik, çocuk sevgisi ve çocuk gelişimi temalarını öne çıkarıyor. Kendisi de iki çocuk annesi olan yazar, 2017 yılında basılan son kitabı Bağırmayan Anneler ile anne sevgisinin ve anneliğin çocuk gelişimindeki önemine vurgu yapıyor. Şiddetin sadece fiziksel olmadığını, sözel ve duygusal olarak da gerçekleştirildiğini, bağırmanın ya da tokat atmanın eşdeğer düzeyde şiddeti içerdiğini ve olumsuz olduğunu hatırlatıyor.

Çocuklar, hayata dair ilk bilgileri toplumun temel yapı taşı olan aile ortamında öğreniyor. Aile çocuğa aynı zamanda kendisi dışında birini koşulsuz sevmeyi ve ona saygı duymayı da öğretiyor. Aslında, bugünün anne babaları yarının anne babalarını yetiştiriyor. Edebi literatür incelendiğinde, farklı ülke ve kültürlerdeki yazarların anne ve baba olmak üzere benzer kitaplar kaleme aldığı görülüyor. Hal Edward Runkel’ın Bağırmayan Anne Baba Olmak isimli kitabını Ebrar Güldemler Türkçeye çevirerek çocuk büyütürken sakin olmanın ve sakin kalmanın mümkün olduğunu gösteriyor. Türkçe kaleme alınan Bağırmayan Anneler kitabı ise kültürün ve nesiller boyu aktarılan doğru bilinen yanlış ebeveynlik uygulamaları hakkında okuyucuyu bilgilendiriyor ve aynı zamanda düşündürüyor. Yazar Tongar, aldığı çocuk gelişimi eğitimi geçmişini ve annelik tecrübelerini bu kitapta harmanlayarak mutlu çocuk yetiştirmenin yollarını anne babalara ve anne - baba adaylarına akıcı bir dille aktarıyor.

Anne - baba adaylarının, minik bir bebeğin aileye katılımı ile yaşadıkları karmaşık duygular içerisinde ne yapacağını bilememek de yer alıyor. Anne ya da baba olmaya hazır olmadığını hisseden ya da bunun nasıl yapılması gerektiği konusunda kendini sıkıntıda hisseden bireyler doğal olarak en yakınlarındaki kişilerden yardım istiyor. Bu yardım talepleri çoğu zaman geçmişten gelen yanlış ebeveyn tutumları ile cevaplanıyor. Bir zamanlar kendi anne ve babasının yanında çocuğunu değil öpmenin koklamanın bile saygısızlık olarak anlamlandırıldığı neslin üyesi olan şimdinin ebeveyni, anne - baba adayına doğal olarak kendi deneyimlerini aktarıyor. Tongar, bu kitabında anne ve babalara çocukların sevgi ile büyümesi için sevginin gösterilmesi gerektiğini dile getiriyor. Çiçeğin büyümesi için su ve güneş ışığı ne kadar gerekli ise çocukların ruh ve beden sağlığının gelişmesi ve yarının sağlıklı toplumlarının oluşturulması için çocukları sevmeyi bilmenin şart olduğunu söylüyor. Bunları söylerken de kitabında Allah ve peygamber sevgisini de işliyor.

Sevginin gösterilmesi kadar duruma uygun cezanın da verilmesi gerektiğine vurgu yaparken, cezanın yıkıcı değil yapıcı ve öğretici olması gerektiğini de hatırlatıyor. Çocuğa karşı yapılan, sonunda ders almaları beklenen ve ceza olarak düşünülen kızma, bağırma, dövme gibi yaklaşımların yüzeysel şekilde düşünüldüğünden söz ediyor. Bununla birlikte, unutulacağı düşünülen ve telafisi mümkün olmayan fiziksel ve sözel şiddet içeren anne - baba tutumlarının çocuk kalbinde ve ruhunda kapanmaz yaralar açtığını da fark etmeyi sağlıyor. Mutlu ve huzurlu bir yaşam kurmaya yönelik bugünden doğru adımların atılabilmesi için okuyucuya rehberlik ediyor. Mükemmel anne - baba olmaktan çok çocuğunu seven, bunu doğru şekilde ifade eden, onu bir birey olarak gören ve saygı duyan ebeveyn olmanın çocuk için ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor.



Hayykitap
176
HAYYKİTAP
2017
Hatice Kübra Tongar
Diğer
Var
HBV0000051E9V


Bağırmayan Anneler - Hatice Kübra Tongar Kitabı İndirme Linkleri

Pdf Formatında İndir (Yandex Disk) - Alternatif

Epub Formatında İndir (Yandex Disk) - Alternatif

Mobi Formatında İndir (Yandex Disk) - Alternatif

Son Zamanların En Popüler Kitabını Okudunuz Mu?:

Bu içerik sizlere www.aynitap.com farkıyla sunulmuştur. Lütfen kitabı paylaşarak destek olunuz.

ETİKETLER: Bağırmayan Anneler - Hatice Kübra Tongar Fiyatı, Bağırmayan Anneler - Hatice Kübra Tongar indir, Bağırmayan Anneler - Hatice Kübra Tongar pdf indir, Bağırmayan Anneler - Hatice Kübra Tongar oku, Bağırmayan Anneler - Hatice Kübra Tongar epub indir, Bağırmayan Anneler - Hatice Kübra Tongar kitabının yazarı, Bağırmayan Anneler - Hatice Kübra Tongar kitabının tanıtım bülteni, Bağırmayan Anneler - Hatice Kübra Tongar özeti, Bağırmayan Anneler - Hatice Kübra Tongar ücretsiz satın al, Bağırmayan Anneler - Hatice Kübra Tongar oku, Bağırmayan Anneler - Hatice Kübra Tongar indir


0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU