-->

Huzursuzluk - Zülfü Livaneli


Bu yazımızda Huzursuzluk - Zülfü Livaneli kitabını konu edindik. Huzursuzluk - Zülfü Livaneli hakkında bilmek istediklerinizi ele almaya çalıştık. Huzursuzluk - Zülfü Livaneli kitabının yazarı kimdir, Huzursuzluk - Zülfü Livaneli kitabının tanıtım yazısı nedir, Huzursuzluk - Zülfü Livaneli kitabının kapak resmi nasıldır gibi soruların tamamı bu konumuzda.


Huzursuzluk - Zülfü Livaneli Tanıtım Bülteni

Huzursuzluk - Zülfü Livaneli

Türk edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan Zülfü Livaneli'nin son eseri Huzursuzluk, konusu, üslubu ve dokunduğu hassas noktalar ile okuyucuların favorileri arasındaki yerini alıyor. Livaneli'nin kült olmaya aday romanlarının çoğunda olduğu gibi Huzursuzluk da toplumsal gerçeklerden yola çıkılarak oluşturulmuş bir hikayede, yazarın psikolojik izdüşümlerini taşıyor.

Sanatın; toplumun yaralarına ve düşüncelerine ışık tutacak en temel araç olduğunu savunan Zülfü Livaneli Huzursuzluk ile son yılların en öne çıkan sorunlarından biri olan savaş ve göç konularına değiniyor. Türkiye'nin farklı renklerinin aynı anda büyük bir ahenk içinde yaşatıldığı Mardin kentinde başlayan Huzursuzluk, uzun araştırma ve sorgulamaların sonunda İstanbul'da son bulan, son derece farklı bir öyküyü anlatıyor. Savaşın acılarını oldukça açık bir biçimde ortaya koyan Livaneli, acının en sade halini, Anadolu insanının saflığını, doğru bilinen yanlışları ve toplumda içselleştirip içinden çıkılamaz birer tabu haline gelmiş gelenek ve kuralları Huzursuzlık kitabı ile bir kez daha gözler önüne sererken, öz eleştiriyi farkındalık ile harmanlıyor. Bir yanda büyük savaşlar sonucu ölen insanlar varken modern insanın şehir hayatı içinde kayboluşunu da hikayenin merkezine yerleştirerek etkin bir çatışma yaratıyor. Mardin'de doğup büyümüş olan İbrahim'in yıllarca memleketinden uzak kaldıktan sonra benliğine yabancılaşarak geçirdiği hayatının, eski bir arkadaşının ölüm haberini araştırmak üzere Mardin'e geri dönmesi üzerine değişmesinin konu edildiği kitapta; Ortadoğu ve Mezopotamya topraklarının mistik havası hissediliyor. Geleneksel hikayelerin, geleneksel yaşamların açık seçik ortaya koyulduğu romanda fazla gelenekçi bir toplumun yanı sıra geleneklerinden fazlaca uzak kalmış insanların kaybolmuşluğu da bu mistik havaya eklenerek son derece etkili bir dil ile anlatılıyor.

Özellikle Ortadoğu'da yüzyıllardır devam eden kanlı çatışmaların esas nedenlerinden bahsedildiği, doğunun ruhunun abartısız bir biçimde ortaya konduğu bu romanda Livaneli, yine her kesimden insanın kalbine ve zihnine dokunacak cümleler kaleme alıyor. Bu önemli konuları ele alırken bilindik, sade ve akıcı üslubu sayesinde okuyucuya kendini öykünün içinde hissettirmeyi başarıyor.

Toplum eleştirisinin yanı sıra Huzursuzluk kitabı; son yılların en önemli konusu haline gelen Suriyeli göçmenler ve onların yaşam koşullarına da bir parça ışık tutuyor. Suriye'de yaşanan korkunç çatışmalardan kaçarak Türkiye topraklarına sığınan göçmenlerin; burada nasıl şartlarda kaldıkları, Türkiye'de nasıl karşılandıkları, yaşadıkları zorlukları anlatan Livaneli, göçmenler ve diğerleri olarak ayrım yapmak yerine konuya aslında birbirinden hiçbir farkı bulunmayan doğu toplumu yönünde eğilerek farklı ve aynı zamanda çok daha işlevsel bir bakış açısı getiriyor. Yazarın başarısı ve farkı da tam olarak yaratılan bu bakış açısı ile ortaya çıkıyor. Böylece Huzursuzluk toplumun yalnızca bir kesiminde değil bir bütün olarak yüreklerdeki yerini alıyor. Sanatı ile uzun yıllardır okuyucuyu büyülemeyi başaran Zülfü Livaneli Huzursuzluk romanı ile de akıllarda uzun yıllar yer edecek gibi duruyor.

Akıcı anlatımı, sade ve abartıdan uzak üslubunun güzelliğinin yanı sıra, okuyan herkese tanıdık gelecek insanların hikayesi olan Huzursuzluk, cevapsız kalmış tüm sorulara yanıt arayışı ile de okuyucu derinden yakalayarak içine çekiyor. Mardin'in mistik havası içinde bir masal diyarında hissettiren roman, gerçekçi yanı ile de okuyucuyu bu masal diyarından çok uzaklara götürüyor.

Roman; en güzel masalların dillendirildiği taşından toprağından vazgeçilemeyen Ortadoğu ile kanlı çatışmaların yaşandığı, çocukların hayatını kaybettiği Ortadoğu'yu aynı insanların öyküleri ile birleştiriyor. Korkunun, umudun, yaşamın ve sevincin aynı anda yaşandığı bu toprakların hikayesi olan Huzursuluk kitabı fiyatı, içeriği ve diğer tüm özellikleri ile sizlerle buluşarak kitaplıklardaki yerini alıyor.



Doğan Kitap
Türkçe
Normal Boy
Ciltsiz
160
Doğan Kitap
2017
Zülfü Livaneli
Diğer
Var
HBV0000031X6Q


Huzursuzluk - Zülfü Livaneli Kitabı İndirme Linkleri

Pdf Formatında İndir (Yandex Disk) - Alternatif

Epub Formatında İndir (Yandex Disk) - Alternatif

Mobi Formatında İndir (Yandex Disk) - Alternatif

Son Zamanların En Popüler Kitabını Okudunuz Mu?:

Bu içerik sizlere www.aynitap.com farkıyla sunulmuştur. Lütfen kitabı paylaşarak destek olunuz.

ETİKETLER: Huzursuzluk - Zülfü Livaneli Fiyatı - Taksit Seçenekleri, Huzursuzluk - Zülfü Livaneli indir, Huzursuzluk - Zülfü Livaneli pdf indir, Huzursuzluk - Zülfü Livaneli oku, Huzursuzluk - Zülfü Livaneli epub indir, Huzursuzluk - Zülfü Livaneli kitabının yazarı, Huzursuzluk - Zülfü Livaneli kitabının tanıtım bülteni, Huzursuzluk - Zülfü Livaneli özeti, Huzursuzluk - Zülfü Livaneli ücretsiz satın al, Huzursuzluk - Zülfü Livaneli oku, Huzursuzluk - Zülfü Livaneli indir


0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU