-->

Celili’nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) Kitabını Pdf, Epub, Mobi İndir


Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) Kitabı Hakkındaki Genel Bilgiler

Bu yazımızda Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) kitabını inceleyeceğiz. Dr. Şevkiye Kazan Nas tarafından yazılan Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) kitabı 2018-03-06 tarihinde yayınlanmıştır. Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) kitabı İnceleme türünde yayınlanmış olup PALET YAYINLARI yayınevi tarafından okurlara sunulmuştur. Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) hakkında değineceğimiz bilgiler bu kadar olup tanıtım bülteni ve pdf, epub ve mobi indirme linklerin aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca Dr. Şevkiye Kazan Nas tarafından yazılan diğer kitaplara sitemizin arama kısmından arayarak ulaşabilirsiniz.


Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) Kitabı Tanıtım Bülteni

Dr. Şevkiye Kazan Nas tarafından kaleme alınmış Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) kitabının online kitap mağazalarında yer tanıtım bülteni veya arka kapak yazısı aşağıdaki şekildedir.

Hâmidî-zâde Celîlî'nin Leylâ vü Mecnûn'u, Türk edebiyatında yazılmış aşk konulu mesnevilerden birisidir. Celîlî, Husrev ü Şîrîn mesnevisini nazm ettikten bir yıl sonra, ikinci mesnevisi olan Leylâ vü Mecnûn'unu Edirne'de,  H.919/M.1514 yılının Zilhicce/Ocak ayında tamamlamıştır. Şair, makam veya maddi karşılık umarak önce Husrev ü Şîrîn'ini, daha sonra Leylâ vü Mecnûn'unu Yavuz Sultan Selim Han'a arz etmiş; ancak padişahtan ilgiyi görememiştir. Celîlî, "Penc Genc"e el atmak isteğiyle, Husrev ü Şîrîn mesnevisini nazm ettikten bir yıl sonra, ikinci mesnevisi olan Leylâ vü Mecnûn'unu H.919 / M.1514 yılının Zilhicce/Ocak ayında tamamlamıştır "İslâmî edebiyatın en tanınmış ve sevilmiş hikâyelerinden olan Leylâ vü Mecnûn, esasen Arap kaynaklarına dayanır. Çöl hayatı içinde doğmuş bir aşk hikâyesi görünümündeki bu eser, Fars ve Türk edebiyatlarında da işlenmiştir. İlk defa Nizamî tarafından mesnevi nazım şekliyle kaleme alınan bu hikâye, Türk şairleri tarafından da çok sevilmiş ve ona nazireler yazılmıştır. Celîlî, Leylâ vü Mecnûn'unu yazarken esas olarak Nizamî'yi örnek almış ama Hatifî'den de faydalanmıştır. Onda Husrev ile Câmî'nin yanı sıra Türk şairlerinden Ali Şir Nevâyî'nin de etkisi görülür." Celîlî'nin Leylâ vü Mecnûn'u XVI. yüzyılda hamse geleneğine uyularak yazılan ve karşılaştırmalara imkân veren önemli bir mesnevi olmasının yanı sıra roman tekniği, dil ve anlatımı açısından da sağlam kuruluşlu güzel bir eserdir.


Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) Kitabı Satın Alma Linkleri

Kitap Yurdu: Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri)


Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) Kitabı İndirme Linkleri


Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) Pdf İndirme Linkleri

Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) Yandex Disk Pdf İndir

Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) Google Drive Pdf İndir


Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) Epub İndirme Linkleri

Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) Yandex Disk Ebup İndir

Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) Google Drive Epub İndir


Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) Mobi İndirme Linkleri


Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) Yandex Disk Mobi İndir

Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) Google Drive Mobi İndir


Not: Kitaplar tanıtım amaçlı olup hiç biri sitemizde barındırılmamaktadır. Bu kitapları indiren kişilerin 24 saat içerisinde bu içerikleri silip kesinlikle dağıtmaması gerekmektedir. Silinmiş veya telif hakkından dolayı kaldırılmış kitapların yerine otomatik olarak tavsiye kitabımız olan Cuma Bozkurt – Dua Gibi Sev kitabı eklenmektedir, bu nedenle indirdiğiniz kitap yerine bu kitabın karşınıza çıkması sizi şaşırtmasın. Tavsiye olarak Dua Gibi Sev kitabının kullanılmasının nedeni şöyledir: Yazar https://www.instagram.com/cumabozkurtresmi/ hesabını takip eden kişilerin kitabını indirmesine izin vermiştir.


Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) Etiketleri

Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) kitabı hakkında genel bilgiler, Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) kitabının yazarı kimdir, Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) kitabının özeti, Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) pdf indirme linki, Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) epub indirme linki, Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) mobi indirme linki, Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) kitabını indir, Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) kitabı tanıtım bülteni, Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) arka kapak yazısı, Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) kitabı kaç sayfa, Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) hangi yayınevi tarafından basıldı, Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) kitabının türü nedir, Celili'nin Leyla vü Mecnun Mesnevisi (İnceleme-Metin-Çeviri) kitabı kime aittir.


0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU