-->

Bektaşi Hikayeleri Kitabını Pdf, Epub, Mobi İndir


Bektaşi Hikayeleri Kitabı Hakkındaki Genel Bilgiler

Bu yazımızda Bektaşi Hikayeleri kitabını inceleyeceğiz. İsmail Toprak tarafından yazılan Bektaşi Hikayeleri kitabı 2018-01-09 tarihinde yayınlanmıştır. Bektaşi Hikayeleri kitabı Hikaye (yerli) türünde yayınlanmış olup BÜYÜYENAY yayınevi tarafından okurlara sunulmuştur. Bektaşi Hikayeleri hakkında değineceğimiz bilgiler bu kadar olup tanıtım bülteni ve pdf, epub ve mobi indirme linklerin aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca İsmail Toprak tarafından yazılan diğer kitaplara sitemizin arama kısmından arayarak ulaşabilirsiniz.


Bektaşi Hikayeleri Kitabı Tanıtım Bülteni

İsmail Toprak tarafından kaleme alınmış Bektaşi Hikayeleri kitabının online kitap mağazalarında yer tanıtım bülteni veya arka kapak yazısı aşağıdaki şekildedir.

Bektâşî Hikâyeleri bir mizah kitabı. XIX. yüzyıl ile XX. yüzyıl başlarında yayınlanan bu türlü mizah kitaplarına "güldürmek eğlendirmek amacıyla söylenen söz veya hikâye, şaka" anlamında "Latife"  münasip görülmüştür ki kelimenin bir manâsı da; "açıkça  anlatılamayan ancak rumuzlu olarak ehline sezdirilen ince anlamdır."   Bektâşî, XIII. yüzyılda yaşamış olan Hacı Bektaş Velî'yi pîr kabul eden tarikat mensubu olmakla birlikte hikâyelerdeki Bektâşî tipi, Bektâşî Tarikatı mensuplarının aynen karşılığı değildir. Mizahi hikâye tipi olarak Bektâşî; imam ve cami ile arası hoş olmayan, Nasreddin Hoca gibi şakacı, güler yüzlü, zeki; Bekri Mustafa gibi de işret ile arası iyi halk adamını temsil eder. Bu sebeple burada anlatılan hikâyeler bazen Nasreddin Hoca fıkraları, bazen Bekri Mustafa fıkraları bazen de daha güncel fıkra tiplemeleri ile anlatılan fıkralar arasında görülebilir. Hassaten modern dönemlerde Bektâşî fıkrası diye anlatılan; hadden aşırı müstehcen ya da birtakım inanç mensuplarını rencide edici parçalara; "Gülmek eğlenmek için sarf edilen sözlerle birtakım insanların inançları hafife alınmamalı, inananları incitici ifadelerden kaçınılmalıdır" ilkesi gereği bu çalışmamızda yer vermedik.   Bu kitaba esas aldığımız, neşredeni "Süleyman ve Hakkı" diye kaydedilmiş olan Bektâşî Hikâyeleri 1338 yılında yayımlanmış. Çalışmamızda gözden geçirdiğimiz diğer Letâif kitapları içerisinde bulunan Bektâşî tiplemelerine de yer verdik.


Bektaşi Hikayeleri Kitabı Satın Alma Linkleri

Kitap Yurdu: Bektaşi Hikayeleri


Bektaşi Hikayeleri Kitabı İndirme Linkleri


Bektaşi Hikayeleri Pdf İndirme Linkleri

Bektaşi Hikayeleri Yandex Disk Pdf İndir

Bektaşi Hikayeleri Google Drive Pdf İndir


Bektaşi Hikayeleri Epub İndirme Linkleri

Bektaşi Hikayeleri Yandex Disk Ebup İndir

Bektaşi Hikayeleri Google Drive Epub İndir


Bektaşi Hikayeleri Mobi İndirme Linkleri


Bektaşi Hikayeleri Yandex Disk Mobi İndir

Bektaşi Hikayeleri Google Drive Mobi İndir


Not: Kitaplar tanıtım amaçlı olup hiç biri sitemizde barındırılmamaktadır. Bu kitapları indiren kişilerin 24 saat içerisinde bu içerikleri silip kesinlikle dağıtmaması gerekmektedir. Silinmiş veya telif hakkından dolayı kaldırılmış kitapların yerine otomatik olarak tavsiye kitabımız olan Cuma Bozkurt – Dua Gibi Sev kitabı eklenmektedir, bu nedenle indirdiğiniz kitap yerine bu kitabın karşınıza çıkması sizi şaşırtmasın. Tavsiye olarak Dua Gibi Sev kitabının kullanılmasının nedeni şöyledir: Yazar https://www.instagram.com/cumabozkurtresmi/ hesabını takip eden kişilerin kitabını indirmesine izin vermiştir.


Bektaşi Hikayeleri Etiketleri

Bektaşi Hikayeleri kitabı hakkında genel bilgiler, Bektaşi Hikayeleri kitabının yazarı kimdir, Bektaşi Hikayeleri kitabının özeti, Bektaşi Hikayeleri pdf indirme linki, Bektaşi Hikayeleri epub indirme linki, Bektaşi Hikayeleri mobi indirme linki, Bektaşi Hikayeleri kitabını indir, Bektaşi Hikayeleri kitabı tanıtım bülteni, Bektaşi Hikayeleri arka kapak yazısı, Bektaşi Hikayeleri kitabı kaç sayfa, Bektaşi Hikayeleri hangi yayınevi tarafından basıldı, Bektaşi Hikayeleri kitabının türü nedir, Bektaşi Hikayeleri kitabı kime aittir.


0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU