-->

Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) Kitabını Pdf, Epub, Mobi İndir


Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) Kitabı Hakkındaki Genel Bilgiler

Bu yazımızda Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) kitabını inceleyeceğiz. Dr. Kamil Ali Gıynaş tarafından yazılan Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) kitabı 2014-07-21 tarihinde yayınlanmıştır. Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) kitabı İnceleme türünde yayınlanmış olup TÜRK DÜNYASI VAKFI yayınevi tarafından okurlara sunulmuştur. Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) hakkında değineceğimiz bilgiler bu kadar olup tanıtım bülteni ve pdf, epub ve mobi indirme linklerin aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca Dr. Kamil Ali Gıynaş tarafından yazılan diğer kitaplara sitemizin arama kısmından arayarak ulaşabilirsiniz.


Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) Kitabı Tanıtım Bülteni

Dr. Kamil Ali Gıynaş tarafından kaleme alınmış Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) kitabının online kitap mağazalarında yer tanıtım bülteni veya arka kapak yazısı aşağıdaki şekildedir.

Eski Türk Edebiyatına kaynaklık eden eserler arasında divanlar, mesneviler, şu'arâ tezkireleri, çeşitli biyografik eserler, ansiklopedi ve ansiklopedi niteliğindeki eserler, tarih kitapları, vb. yanında şiir meraklıları tarafından toplanmış seçme şiirleri ihtiva eden şiir mecmuaları da yer almaktadır. Şiir mecmuaları, yazıldıkları dönemdeki edebiyat beğenisini vermeleri, şairlerin divanlarında bulunmayan şiirlerini içermeleri, tezkirelerde adı geçmeyen şairlerin şiirlerini ihtiva etmeleri, divanı olmayan ya da bilinmeyen bir şairin şiirlerini tespit etmeye katkıları bakımından edebiyat tarihimiz için önemli kaynaklardır. Çeşitli türleri bulunan mecmualardan biri de nazire mecmualarıdır. Nazire mecmuaları yazıldıkları dönemde rağbet gören şairlerin şiirleri ve onlara yazılan nazireleri ihtiva etmeleri bakımından edebiyatımız için önemli kaynaklardır. Bu çalışma da nazire mecmualarından biri olan ve H. 968/M. 1560/1561'de derlenen Pervâne Bey Mecmuası'nı ayrıntılı bir şekilde tanıtma ve metninin neşrinden oluşmaktadır. Çalışma "İnceleme" ve "Metin" olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. "Giriş" başlığı altında ise kısaca mecmualar ve nazire mecmuaları hakkında bilgi verilmiştir. İnceleme kısmında mecmuanın derleyicisi, eserin adı ve yazılış tarihi, tertip şekli şair ve şiir sayısı başlıklarıyla Pervâne Bey Mecmuası hakkında genel bilgiler verilmiştir. Daha sonra, şairlerin kafiye, redif ve vezin tercihleri; nazire yazarlarının şair tercihleri, Pervâne Bey Mecmuası'ndaki şair kadrosu ve son olarak Pervâne Bey Mecmuası'nun önemi hakkında bilgi verilmiştir.


Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) Kitabı Satın Alma Linkleri

Kitap Yurdu: Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt)


Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) Kitabı İndirme Linkleri


Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) Pdf İndirme Linkleri

Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) Yandex Disk Pdf İndir

Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) Google Drive Pdf İndir


Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) Epub İndirme Linkleri

Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) Yandex Disk Ebup İndir

Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) Google Drive Epub İndir


Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) Mobi İndirme Linkleri


Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) Yandex Disk Mobi İndir

Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) Google Drive Mobi İndir


Not: Kitaplar tanıtım amaçlı olup hiç biri sitemizde barındırılmamaktadır. Bu kitapları indiren kişilerin 24 saat içerisinde bu içerikleri silip kesinlikle dağıtmaması gerekmektedir. Silinmiş veya telif hakkından dolayı kaldırılmış kitapların yerine otomatik olarak tavsiye kitabımız olan Cuma Bozkurt – Dua Gibi Sev kitabı eklenmektedir, bu nedenle indirdiğiniz kitap yerine bu kitabın karşınıza çıkması sizi şaşırtmasın. Tavsiye olarak Dua Gibi Sev kitabının kullanılmasının nedeni şöyledir: Yazar https://www.instagram.com/cumabozkurtresmi/ hesabını takip eden kişilerin kitabını indirmesine izin vermiştir.


Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) Etiketleri

Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) kitabı hakkında genel bilgiler, Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) kitabının yazarı kimdir, Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) kitabının özeti, Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) pdf indirme linki, Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) epub indirme linki, Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) mobi indirme linki, Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) kitabını indir, Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) kitabı tanıtım bülteni, Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) arka kapak yazısı, Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) kitabı kaç sayfa, Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) hangi yayınevi tarafından basıldı, Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) kitabının türü nedir, Pervane Bey Mecmuası (3 Cilt) kitabı kime aittir.


0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU