-->

Hay Bin Yakzan Kitabını Pdf, Epub, Mobi İndir


Hay Bin Yakzan Kitabı Hakkındaki Genel Bilgiler

Bu yazımızda Hay Bin Yakzan kitabını inceleyeceğiz. İbn Tufeyl tarafından yazılan Hay Bin Yakzan kitabı 2019-05-14 tarihinde yayınlanmıştır. Hay Bin Yakzan kitabı Roman (çeviri) türünde yayınlanmış olup YAPI KREDİ YAYINLARI yayınevi tarafından okurlara sunulmuştur. Hay Bin Yakzan hakkında değineceğimiz bilgiler bu kadar olup tanıtım bülteni ve pdf, epub ve mobi indirme linklerin aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca İbn Tufeyl tarafından yazılan diğer kitaplara sitemizin arama kısmından arayarak ulaşabilirsiniz.


Hay Bin Yakzan Kitabı Tanıtım Bülteni

İbn Tufeyl tarafından kaleme alınmış Hay Bin Yakzan kitabının online kitap mağazalarında yer tanıtım bülteni veya arka kapak yazısı aşağıdaki şekildedir.

9.yüzyılda Yunancadan Arapçaya çevrilen 'Salaman ve Absal' öyküsü, başta İbn Sina'nın 'Hay bin Yakzan'ı olmak üzere, birçok İslam düşünürünün yapıtlarına kaynaklık etti. Genellikle alegorik öyküler ya da öykümsü anlatılar olan bu yapıtlardan sadece biri, roman boyutlarına ulaştı ve bütün benzerlerini gölgede bıraktı: 12. yüzyılda Endülüslü İşraki düşünür İbn Tufeyl'in yazdığı 'Hay bin Yakzan' ya da 'Esrarü'l-Hikmeti'l-Meşrikiye'. Bu ilk 'felsefi roman' ve ilk 'robinsonad', Tanpınar'ın deyişiyle 'Müslüman aleminin tek romanı',14. yüzyıldan başlayarak bellibaşlı Avrupa dillerine çevrildi; Defoe, Bacon, Spinoza ve More gibi pek çok düşünür ve sanatçı üzerinde etkili oldu. Doğu, özellikle Osmanlı ise İbn Tufeyl'e ve yapıtına ilgisiz kaldı: Üzerindeki 'Hay bin Yakzan' etkileri özel çalışmalara konu olan 'Robinson Crusoe' defalarca Türkçe'ye çevrildiği halde, 'Hay bin Yakzan, dilimize kazandırılmak için 1923 yılını, kitaplaşabilmek için de 1985 yılını bekleyecekti. Bu yeni ve genişletilmiş baskıda, İbn Tufeyl'in 'Hay bin Yakzan'ına ek olarak -M.Şerefeddin Yaltkaya'nın çevirisi ve İslam dünyasında alegorik öykü geleneğinin tarihçesini ve düşünsel arkaplanını aktardığı giriş yazısıyla İbn Sina'nın 'Hay bin Yakzan'ı da yer alıyor.


Hay Bin Yakzan Kitabı Satın Alma Linkleri

Kitap Yurdu: Hay Bin Yakzan


Hay Bin Yakzan Kitabı İndirme Linkleri


Hay Bin Yakzan Pdf İndirme Linkleri

Hay Bin Yakzan Yandex Disk Pdf İndir

Hay Bin Yakzan Google Drive Pdf İndir


Hay Bin Yakzan Epub İndirme Linkleri

Hay Bin Yakzan Yandex Disk Ebup İndir

Hay Bin Yakzan Google Drive Epub İndir


Hay Bin Yakzan Mobi İndirme Linkleri


Hay Bin Yakzan Yandex Disk Mobi İndir

Hay Bin Yakzan Google Drive Mobi İndir


Not: Kitaplar tanıtım amaçlı olup hiç biri sitemizde barındırılmamaktadır. Bu kitapları indiren kişilerin 24 saat içerisinde bu içerikleri silip kesinlikle dağıtmaması gerekmektedir. Silinmiş veya telif hakkından dolayı kaldırılmış kitapların yerine otomatik olarak tavsiye kitabımız olan Cuma Bozkurt – Dua Gibi Sev kitabı eklenmektedir, bu nedenle indirdiğiniz kitap yerine bu kitabın karşınıza çıkması sizi şaşırtmasın. Tavsiye olarak Dua Gibi Sev kitabının kullanılmasının nedeni şöyledir: Yazar https://www.instagram.com/cumabozkurtresmi/ hesabını takip eden kişilerin kitabını indirmesine izin vermiştir.


Hay Bin Yakzan Etiketleri

Hay Bin Yakzan kitabı hakkında genel bilgiler, Hay Bin Yakzan kitabının yazarı kimdir, Hay Bin Yakzan kitabının özeti, Hay Bin Yakzan pdf indirme linki, Hay Bin Yakzan epub indirme linki, Hay Bin Yakzan mobi indirme linki, Hay Bin Yakzan kitabını indir, Hay Bin Yakzan kitabı tanıtım bülteni, Hay Bin Yakzan arka kapak yazısı, Hay Bin Yakzan kitabı kaç sayfa, Hay Bin Yakzan hangi yayınevi tarafından basıldı, Hay Bin Yakzan kitabının türü nedir, Hay Bin Yakzan kitabı kime aittir.


0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU