-->

Giyotine Karşı & Aydınlanmacılığa Yönelik Postmodern Eleştirinin Muhafazakarlıktaki Gizil Temelleri Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Giyotine Karşı & Aydınlanmacılığa Yönelik Postmodern Eleştirinin Muhafazakarlıktaki Gizil Temelleri kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Giyotine Karşı & Aydınlanmacılığa Yönelik Postmodern Eleştirinin Muhafazakarlıktaki Gizil Temelleri kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Giyotine Karşı & Aydınlanmacılığa Yönelik Postmodern Eleştirinin Muhafazakarlıktaki Gizil Temelleri kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
Felsefi akımlar da birer organizmadır: Onların da yaşam öyküleri, gelişim süreçleri, geçmişleri vardır. Böyle düşünüldüğünde, biyografik bir metin olarak da nitelenebilecek Giyotine Karşı kitabı; postmodernizmin, özellikle de postmodernist siyaset felsefesinin ya da başka bir söyleyişle Aydınlanma Felsefesinin Kıta Avrupası (Fransız) kanadına ve tabii ki Fransız Devrimi’nin toplumsal-siyasal mantığına dönük eleştirisinin, muhafazakâr siyaset felsefesindeki gizil/kullanılmaya hazır kökenlerine ışık tutuyor. Fırat Kargıoğlu, postmodern eleştiriyi muhafazakâr eleştiriyle ilişkilendirirken öncelikle söz konusu ilişkilendirmenin kuramsal ve yöntemsel sınırlarını olabildiğince açık bir biçimde çiziyor ve iyice belirginleştiriyor. Giyotine Karşı, üç ana bölümden oluşuyor: Birinci ana bölümde Aydınlanma Felsefesi, muhafazakâr eleştiri ve postmodern eleştiriyle ilgili kuramsal çerçeveler belirlenirken, ikinci ana bölümde kurucu akılcılığın siyasal anlamı ve eleştirisi genel panoramik bir bakışla ele alınıyor. Üçüncü ve son ana bölümde ise Anglo-Amerikan Muhafazakârlığını ve Olumlayıcı Postmodernizmi temsil ettikleri düşünülen filozofların, kurucu siyasal akılcılığa dönük eleştirilerinden örnekler veriliyor. Edmund Burke, David Hume, Adam Smith, Michel Foucault, Richard Rorty ve Chantal Mouffe’un kurucu akılcılığa dönük eleştirilerine odaklanılan kitapta, Marksizm, Aristotelesçilik, Psikanaliz ve Katoliklik gibi “büyük anlatıların” yarattığı tekçi totalitarizmler ve bunlardan neşet eden “terör”, toplumsal-siyasal tasarımcılık bağlamında değerlendiriliyor.“Batı akılcılığının ta başından beri entelektüeller kendilerini öğretmen, dünyayı bir okul, ‘insanları’ itaatkâr öğrenciler olarak gördüler.”  Paul Feyerabend  

***** Giyotine Karşı & Aydınlanmacılığa Yönelik Postmodern Eleştirinin Muhafazakarlıktaki Gizil Temelleri kitabını için satın alma linkleri:
Giyotine Karşı & Aydınlanmacılığa Yönelik Postmodern Eleştirinin Muhafazakarlıktaki Gizil Temelleri kitabını satın al

***** Giyotine Karşı & Aydınlanmacılığa Yönelik Postmodern Eleştirinin Muhafazakarlıktaki Gizil Temelleri indirme linkleri:
Giyotine Karşı & Aydınlanmacılığa Yönelik Postmodern Eleştirinin Muhafazakarlıktaki Gizil Temelleri kitabını PDF İndir
Giyotine Karşı & Aydınlanmacılığa Yönelik Postmodern Eleştirinin Muhafazakarlıktaki Gizil Temelleri kitabını ePub İndir
Giyotine Karşı & Aydınlanmacılığa Yönelik Postmodern Eleştirinin Muhafazakarlıktaki Gizil Temelleri kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Giyotine Karşı & Aydınlanmacılığa Yönelik Postmodern Eleştirinin Muhafazakarlıktaki Gizil Temelleri kitabını ele aldık. Giyotine Karşı & Aydınlanmacılığa Yönelik Postmodern Eleştirinin Muhafazakarlıktaki Gizil Temelleri kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Giyotine Karşı & Aydınlanmacılığa Yönelik Postmodern Eleştirinin Muhafazakarlıktaki Gizil Temelleri kitabının yazarı, Giyotine Karşı & Aydınlanmacılığa Yönelik Postmodern Eleştirinin Muhafazakarlıktaki Gizil Temelleri kitabının fiyatı ve Giyotine Karşı & Aydınlanmacılığa Yönelik Postmodern Eleştirinin Muhafazakarlıktaki Gizil Temelleri yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Giyotine Karşı & Aydınlanmacılığa Yönelik Postmodern Eleştirinin Muhafazakarlıktaki Gizil Temelleri kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Giyotine Karşı & Aydınlanmacılığa Yönelik Postmodern Eleştirinin Muhafazakarlıktaki Gizil Temelleri kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Giyotine Karşı & Aydınlanmacılığa Yönelik Postmodern Eleştirinin Muhafazakarlıktaki Gizil Temelleri kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Giyotine Karşı & Aydınlanmacılığa Yönelik Postmodern Eleştirinin Muhafazakarlıktaki Gizil Temelleri kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU