-->

Çocuk ve Allah'ın Izinde (Içerik ve Biçim Incelemesi) - Münire Kevser Baş Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Çocuk ve Allah'ın Izinde (Içerik ve Biçim Incelemesi) - Münire Kevser Baş kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Çocuk ve Allah'ın Izinde (Içerik ve Biçim Incelemesi) - Münire Kevser Baş kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Çocuk ve Allah'ın Izinde (Içerik ve Biçim Incelemesi) - Münire Kevser Baş kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin en özgün ve üretken şairlerinden olan Fazıl Hüsnü DAĞLARCA’nın ilk dönem eserleri arasında yer alan Çocuk ve Allah, birçok isim tarafından şairin başyapıtlarından biri olarak değerlendirilmiştir. Söz konusu kitap aynı zamanda Türk modernleşmesinin fikrî ve edebî eğilimlerini de yansıtmaktadır. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Münire Kevser BAŞ tarafından hazırlanan Çocuk ve Allah’ın Poetikasının İzinde: İçerik ve Biçim İncelemesi isimli kitapta Çocuk ve Allah’ın çeşitli özellikleri ayrıntılı bir inceleme ve değerlendirmeye tabi tutulmuştur. Kitabın giriş bölümünde uzun bir edebî hayatın zengin bir semeresi olarak 140 şiir kitabına imza atan DAĞLARCA’nın şiirleri üzerinde bütüncül bir çalışmanın zorluğuna dikkat çeken BAŞ, eserlerin belli temalar veya yönelimler temel alınarak gruplandırılmasının yapılacak çalışmayı kolaylaştıracağını vurgulamaktadır. Giriş bölümünde ayrıca çeşitli şair ve eleştirmenlerin Çocuk ve Allah hakkındaki görüş ve değerlendirmelerine de yer veren yazar, söz konusu eseri incelerken semantik analiz yöntemini benimsediğini belirtmektedir. BAŞ, eserin birinci bölümünde Fazıl Hüsnü DAĞLARCA’nın poetikasını şekillendiren ana çizgileri ve Çocuk ve Allah’ın bu poetikadaki yerine dair yorumlarını dile getirmektedir. Bu bölümde ayrıca Çocuk ve Allah’ın farklı felsefi görüşler ışığındaki okumalarına yer verilmektedir. İkinci bölümde ise Çocuk ve Allah’taki şiirlerin anlaşılmasına katkı sağlayacak tasavvufi kavramlar şiirlerden örneklerle açıklanmıştır. Üçüncü bölümde kitabın etrafında inşa edildiği dünya görüşünü yansıtan unsurlar çeşitli açılardan incelenmiştir. Dördüncü bölüm kitaptaki biçim özelliklerinin geniş bir çerçevede ortaya konulmasından oluşmaktadır. Marka Türk Dil Kurumu Yayınları Basım Dili Türkçe Boyut Orta Boy Cilt Durumu Ciltsiz Sayfa Sayısı 268 Yayın Tarihi 2018 Yazar Münire Kevser Baş Diğer Yurt Dışı Satış Yok Stok Kodu HBCV000004DNHI

***** Çocuk ve Allah'ın Izinde (Içerik ve Biçim Incelemesi) - Münire Kevser Baş kitabını için satın alma linkleri:
Çocuk ve Allah'ın Izinde (Içerik ve Biçim Incelemesi) - Münire Kevser Baş kitabını satın al

***** Çocuk ve Allah'ın Izinde (Içerik ve Biçim Incelemesi) - Münire Kevser Baş indirme linkleri:
Çocuk ve Allah'ın Izinde (Içerik ve Biçim Incelemesi) - Münire Kevser Baş kitabını PDF İndir
Çocuk ve Allah'ın Izinde (Içerik ve Biçim Incelemesi) - Münire Kevser Baş kitabını ePub İndir
Çocuk ve Allah'ın Izinde (Içerik ve Biçim Incelemesi) - Münire Kevser Baş kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Çocuk ve Allah'ın Izinde (Içerik ve Biçim Incelemesi) - Münire Kevser Baş kitabını ele aldık. Çocuk ve Allah'ın Izinde (Içerik ve Biçim Incelemesi) - Münire Kevser Baş kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Çocuk ve Allah'ın Izinde (Içerik ve Biçim Incelemesi) - Münire Kevser Baş kitabının yazarı, Çocuk ve Allah'ın Izinde (Içerik ve Biçim Incelemesi) - Münire Kevser Baş kitabının fiyatı ve Çocuk ve Allah'ın Izinde (Içerik ve Biçim Incelemesi) - Münire Kevser Baş yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Çocuk ve Allah'ın Izinde (Içerik ve Biçim Incelemesi) - Münire Kevser Baş kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Çocuk ve Allah'ın Izinde (Içerik ve Biçim Incelemesi) - Münire Kevser Baş kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Çocuk ve Allah'ın Izinde (Içerik ve Biçim Incelemesi) - Münire Kevser Baş kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Çocuk ve Allah'ın Izinde (Içerik ve Biçim Incelemesi) - Münire Kevser Baş kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU