-->

Ibazilik Araştırmaları - Amr Halîfe En-Nâmi Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Ibazilik Araştırmaları - Amr Halîfe En-Nâmi kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Ibazilik Araştırmaları - Amr Halîfe En-Nâmi kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Ibazilik Araştırmaları - Amr Halîfe En-Nâmi kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
Mezhepler, en öz anlamda “din anlayışındaki farklılıkların kurumsallaşması sonucu ortaya çıkan beşeri yapılar” olarak tarif edildiğinde mezheplerin din ile özdeş yapılar olmadığı, beşerî olduğu, oluşumunu tamamladığı süreçle ve sosyal yapı ile yoğun bir etkileşim içerisinde olduğu anlaşılacaktır. İslam tarihi tetkik edildiğinde mezhepleri, herhangi bir dinin anlaşılma biçimleri olarak ele almak yerine onu din ile özdeş kılan yaklaşımların ilgili din mensupları arasındaki sosyal barışı bozmaktan ve aynı din çatısı altında birleşen insanlar arasında tefrika ve tenafür oluşturmaktan öte başka bir etki yapmadıklarını söyleyebiliriz. Mezhep, insanlık tarihinin bir gerçeğidir ve sadece İslam dinine has bir olgu değildir. Gerek ilahî gerekse beşerî her düşüncenin, ikinci ve üçüncü şahıslara ulaştığı andan itibaren yeni bir yoruma ve yeni bir tanımlamaya maruz kalması kaçınılmazdır. Din ile ilgili yapılan ve benimsenen yeni yorumlar aynı zamanda o dinin ulaştığı topluluk içerisinde tutunmasına vesile olur. İbâzilik İslam düşünce tarihinde kurumsallaşan ilk fırkalardan birisidir. Ancak Ülkemizde İbâzilik hakkında yapılan araştırmalar henüz istenilen seviyeye gelmemiştir. Özellikle İbâziyye’nin Kuzey Afrika boyutuyla ilgili yeni araştırmalara ihtiyaç vardır. Çevirisini yaptığımız Dr. Halîfe en Nâmî tarafından hazırlanan İbâzilik ile ilgili doktora tezinin bu alana ciddi katkılar yapacağı kanaatindeyiz. Marka Astana Yayınları Basım Dili Türkçe Boyut Normal Boy Cilt Durumu Ciltli Sayfa Sayısı 197 Yayın Tarihi 2021 Yazar Amr Halîfe En-Nâmi Diğer Yurt Dışı Satış Yok Stok Kodu HBCV000006FOAZ

***** Ibazilik Araştırmaları - Amr Halîfe En-Nâmi kitabını için satın alma linkleri:
Ibazilik Araştırmaları - Amr Halîfe En-Nâmi kitabını satın al

***** Ibazilik Araştırmaları - Amr Halîfe En-Nâmi indirme linkleri:
Ibazilik Araştırmaları - Amr Halîfe En-Nâmi kitabını PDF İndir
Ibazilik Araştırmaları - Amr Halîfe En-Nâmi kitabını ePub İndir
Ibazilik Araştırmaları - Amr Halîfe En-Nâmi kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Ibazilik Araştırmaları - Amr Halîfe En-Nâmi kitabını ele aldık. Ibazilik Araştırmaları - Amr Halîfe En-Nâmi kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Ibazilik Araştırmaları - Amr Halîfe En-Nâmi kitabının yazarı, Ibazilik Araştırmaları - Amr Halîfe En-Nâmi kitabının fiyatı ve Ibazilik Araştırmaları - Amr Halîfe En-Nâmi yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Ibazilik Araştırmaları - Amr Halîfe En-Nâmi kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Ibazilik Araştırmaları - Amr Halîfe En-Nâmi kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Ibazilik Araştırmaları - Amr Halîfe En-Nâmi kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Ibazilik Araştırmaları - Amr Halîfe En-Nâmi kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU