-->

Dindar Modern İtaatkar & Sultan II. Abdülhamid’in Eğitim Politikalarında İslam Meselesi Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Dindar Modern İtaatkar & Sultan II. Abdülhamid’in Eğitim Politikalarında İslam Meselesi kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Dindar Modern İtaatkar & Sultan II. Abdülhamid’in Eğitim Politikalarında İslam Meselesi kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Dindar Modern İtaatkar & Sultan II. Abdülhamid’in Eğitim Politikalarında İslam Meselesi kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
Son devir Osmanlı eğitim seferberliğinde II. Abdülhamid’in saltanat yıllarının (1876-1909) hususî bir yeri vardır. Bu dönem merkezîleşme, İslâmlaşma, hilafet siyaseti, mevcut kurum ve yapıların yeniden düzenlenmesi, yeni kurum ve fikirlerin ortaya çıkması gibi gelişmelerin yanı sıra bütün bunlarla irtibatlı olarak kitlesel-modern eğitimin de yeniden planlanmasına ve devletin pek çok bölgesine yayılmasına sahne olmuştur. Sultan Abdülhamid kendisine intikal eden mektep sistemini hem dindar, hem modern, hem de itaatkâr bir nesil yetiştirmek üzere dönüştürmeye çalışmış, modernleşme teşebbüslerinin ve yeni din-ahlâk anlayışlarının yerleştirilme siyasetlerinin temel aracı olarak kurgulamak istemişti. Elinizdeki eser Sultan Abdülhamit’in şekillendirdiği mektepleşme siyasetini merkeze almakla birlikte bunun yanında, çevresinde şekillenen konulara da ışık tutuyor: Siyasî merkezin ve eğitim bürokrasisinin mektep politikasındaki İslâm anlayışları nasıl bir manzara arz ediyordu? Bu eğitim anlayışında “İslâmî değerler” ile “Batılı/modern değerler”in ağırlığı ve yaygınlığı nasıl olacak?   Cumhuriyet ideolojisinin İslâmî tasavvurlarının köklerini Hamidiye dönemi eğitim seferberliğinde bulmak mümkün mü?

***** Dindar Modern İtaatkar & Sultan II. Abdülhamid’in Eğitim Politikalarında İslam Meselesi kitabını için satın alma linkleri:
Dindar Modern İtaatkar & Sultan II. Abdülhamid’in Eğitim Politikalarında İslam Meselesi kitabını satın al

***** Dindar Modern İtaatkar & Sultan II. Abdülhamid’in Eğitim Politikalarında İslam Meselesi indirme linkleri:
Dindar Modern İtaatkar & Sultan II. Abdülhamid’in Eğitim Politikalarında İslam Meselesi kitabını PDF İndir
Dindar Modern İtaatkar & Sultan II. Abdülhamid’in Eğitim Politikalarında İslam Meselesi kitabını ePub İndir
Dindar Modern İtaatkar & Sultan II. Abdülhamid’in Eğitim Politikalarında İslam Meselesi kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Dindar Modern İtaatkar & Sultan II. Abdülhamid’in Eğitim Politikalarında İslam Meselesi kitabını ele aldık. Dindar Modern İtaatkar & Sultan II. Abdülhamid’in Eğitim Politikalarında İslam Meselesi kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Dindar Modern İtaatkar & Sultan II. Abdülhamid’in Eğitim Politikalarında İslam Meselesi kitabının yazarı, Dindar Modern İtaatkar & Sultan II. Abdülhamid’in Eğitim Politikalarında İslam Meselesi kitabının fiyatı ve Dindar Modern İtaatkar & Sultan II. Abdülhamid’in Eğitim Politikalarında İslam Meselesi yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Dindar Modern İtaatkar & Sultan II. Abdülhamid’in Eğitim Politikalarında İslam Meselesi kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Dindar Modern İtaatkar & Sultan II. Abdülhamid’in Eğitim Politikalarında İslam Meselesi kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Dindar Modern İtaatkar & Sultan II. Abdülhamid’in Eğitim Politikalarında İslam Meselesi kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Dindar Modern İtaatkar & Sultan II. Abdülhamid’in Eğitim Politikalarında İslam Meselesi kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU