-->

Osmanlı’da İktisadi Hayat ve Vakıflar Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Osmanlı’da İktisadi Hayat ve Vakıflar kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Osmanlı’da İktisadi Hayat ve Vakıflar kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Osmanlı’da İktisadi Hayat ve Vakıflar kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
OSMANLI İKTİSADÎ HAYATINA YEPYENİ YAKLAŞIMLAR…   Osmanlı tarihi üzerine siyasetten ekonomiye, toplumsal hayattan kültüre kadar pek çok alanda gerçekleştirilen yeni ve ufuk açıcı çalışmalar, sadece bilgi birikimimizi genişletmekle kalmıyor, araştırmacıları yeni yöntemleri ve kaynakları kullanmaya da teşvik ediyor. Böylece daha önce teorik olarak ele alınan pek çok konuda yeni sorularla, yen cevaplarla ve farklı bakış açılarıyla karşılaşmak mümkün oluyor.   Elinizdeki kitap, Osmanlı iktisadî hayatıyla ve vakıflarla ilgili birbirinden önemli makaleleri bir araya getiriyor. Makalelerin ilk dördü, Osmanlı-Türk modernleşmesinin kıyafet alanındaki önemli simgelerinden biri olan fesin, II. Mahmud’un kıyafet düzenlemelerinden çok daha önce Osmanlı toplumunda kullanılmaya başladığını, Tekirdağ’daki (Rodosçuk) Müslüman ve gayrimüslimlerin mal varlıklarının mukayesesini, klasik dönem Konya ekonomisindeki iktisadî ve malî gelişmelerin Osmanlı ekonomisindeki yerini ve kapitalist pazarlamanın bir aracı olarak ticaret kataloglarının Osmanlı toplumunun tüketim alışkanlıklarına etkisini inceliyor.   Kitabın son dört makalesi ise Osmanlı sosyo-ekonomik sistemindeki merkezî olduğu kadar hayatî bir konuma sahip olan vakıf kurumunun muhtelif yönlerine mercek tutuyor. Osmanlı hakimiyeti sırasında Arnavutluk’ta kurulan para vakıflarının bölgenin ekonomik ve sosyal hayatına etkisi, Osmanlı para vakıfları ile İngiltere’deki hayır kurumlarının amaç, sermaye, işleyiş ve kâr oranları bakımından karşılaştırması, Arnavutluk’ta kadınlar tarafından kurulan vakıfların mahiyeti ve nihayet Mersin’in 19. yüzyılda kuruluşu esnasında vakıfların oynadığı rol ele alnıyor.   Osmanlı’da İktisadî Hayat ve Vakıflar, konuyla ilgilenen tarihseverler için bir başucu kitabı...

***** Osmanlı’da İktisadi Hayat ve Vakıflar kitabını için satın alma linkleri:
Osmanlı’da İktisadi Hayat ve Vakıflar kitabını satın al

***** Osmanlı’da İktisadi Hayat ve Vakıflar indirme linkleri:
Osmanlı’da İktisadi Hayat ve Vakıflar kitabını PDF İndir
Osmanlı’da İktisadi Hayat ve Vakıflar kitabını ePub İndir
Osmanlı’da İktisadi Hayat ve Vakıflar kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Osmanlı’da İktisadi Hayat ve Vakıflar kitabını ele aldık. Osmanlı’da İktisadi Hayat ve Vakıflar kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Osmanlı’da İktisadi Hayat ve Vakıflar kitabının yazarı, Osmanlı’da İktisadi Hayat ve Vakıflar kitabının fiyatı ve Osmanlı’da İktisadi Hayat ve Vakıflar yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Osmanlı’da İktisadi Hayat ve Vakıflar kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Osmanlı’da İktisadi Hayat ve Vakıflar kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Osmanlı’da İktisadi Hayat ve Vakıflar kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Osmanlı’da İktisadi Hayat ve Vakıflar kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU