-->

Siyaset ve Roman & Çok Partili Türkiye ve Türk Romanı Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Siyaset ve Roman & Çok Partili Türkiye ve Türk Romanı kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Siyaset ve Roman & Çok Partili Türkiye ve Türk Romanı kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Siyaset ve Roman & Çok Partili Türkiye ve Türk Romanı kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
Üzerinde yaşadığı topraklardaki değişimlere ve kırılmalara şahit olan romancılar, Türkiye’nin sancılı ve oldukça özgün siyasi hikâyesini anlamaya, görmeye çalışmış ve romanlarında da bu siyasi meselelerin tartışıldığı mekânlar yaratmışlardır. Kimi zaman bu mekânlar; farklı partiden olduğu için kahvede çay verilmeyenlerin, vapurun parası seksene çıktığı için seçime gitmeyenlerin, partiye “yazılınca” nam veren Yönis Beylerin, çürük bir ağaca aşı vuranların Türkiye’sidir. Ekonomik, kültürel ve siyasi hayatta yaşanan değişim ve dönüşümlerin, Türkiye aynasına yansıdığı şekliyle göründüğü bu romanlarda; Türk siyasî tarihinde kurulan, diğer partilerle mücadele içerisine giren, iktidar ve muhalefet devirleri yaşadıktan sonra kapanan / kapatılan partiler; Türkiye’de partileşmenin başlangıç dönemi olan Meşrutiyet ve Mütareke yıllarında baş gösteren siyasî oluşumlar ve onların kendi aralarındaki rekabetler; iktidar-muhalefet ilişkileri, iki kez “çok partili hayata geçiş tecrübesi” yaşayan Türkiye’nin partileşme, parti çatışmaları ve halkın parti algısı açıkça görülmektedir. Mehmet Samsakçı, Siyaset ve Roman’da Türkiye’nin çok partili hayata geçiş sürecinde parti / particilik algılarının Türk romanına aksini sorgularken incelediği meseleyi sadece “parti veya partilerin Türk romanındaki görünümleri” ile değil, aksine parti ve particilik problemlerini daima “demokratikleşme, iktidar-muhalefet ilişkileri, siyasî kültür ve seviye” gibi kavramlarla beraber düşünmektedir. Dahası, parti çatışmaları ve halkın parti algıları hakkında edebiyatçılarımızın yaptıkları yorum ve değerlendirmeler de bu çalışmada yer almaktadır. Halide Edip’ten Tarık Buğra’ya, Yakup Kadri’den Kemal Tahir’e, Reşat Nuri’den İzzettin Dinamo’ya, Ömer Seyfettin’den Orhan Kemal’e kadar daha pek çok edebiyatçının romanları kronolojik olarak bölümlendirilerek, ideolojik veya estetik herhangi bir seçmeye tabii tutmadan ele alınmaktadır. Böylelikle her dönemin veya her yazarın kendisine has meseleleri, tartışma konuları, öncelikleri veya hassasiyet noktaları da bir bir görünür olmaktadır.

***** Siyaset ve Roman & Çok Partili Türkiye ve Türk Romanı kitabını için satın alma linkleri:
Siyaset ve Roman & Çok Partili Türkiye ve Türk Romanı kitabını satın al

***** Siyaset ve Roman & Çok Partili Türkiye ve Türk Romanı indirme linkleri:
Siyaset ve Roman & Çok Partili Türkiye ve Türk Romanı kitabını PDF İndir
Siyaset ve Roman & Çok Partili Türkiye ve Türk Romanı kitabını ePub İndir
Siyaset ve Roman & Çok Partili Türkiye ve Türk Romanı kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Siyaset ve Roman & Çok Partili Türkiye ve Türk Romanı kitabını ele aldık. Siyaset ve Roman & Çok Partili Türkiye ve Türk Romanı kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Siyaset ve Roman & Çok Partili Türkiye ve Türk Romanı kitabının yazarı, Siyaset ve Roman & Çok Partili Türkiye ve Türk Romanı kitabının fiyatı ve Siyaset ve Roman & Çok Partili Türkiye ve Türk Romanı yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Siyaset ve Roman & Çok Partili Türkiye ve Türk Romanı kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Siyaset ve Roman & Çok Partili Türkiye ve Türk Romanı kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Siyaset ve Roman & Çok Partili Türkiye ve Türk Romanı kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Siyaset ve Roman & Çok Partili Türkiye ve Türk Romanı kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU