-->

Platon Neden Yazdı? Kitabını Pdf, Epub, Mobi İndir


Platon Neden Yazdı? Kitabı Hakkındaki Genel Bilgiler

Bu yazımızda Platon Neden Yazdı? kitabını inceleyeceğiz. Danielle S. Allen tarafından yazılan Platon Neden Yazdı? kitabı 2011-09-15 tarihinde yayınlanmıştır. Platon Neden Yazdı? kitabı Edebiyat Yazıları türünde yayınlanmış olup İLETİŞİM YAYINLARI yayınevi tarafından okurlara sunulmuştur. Platon Neden Yazdı? hakkında değineceğimiz bilgiler bu kadar olup tanıtım bülteni ve pdf, epub ve mobi indirme linklerin aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca Danielle S. Allen tarafından yazılan diğer kitaplara sitemizin arama kısmından arayarak ulaşabilirsiniz.


Platon Neden Yazdı? Kitabı Tanıtım Bülteni

Danielle S. Allen tarafından kaleme alınmış Platon Neden Yazdı? kitabının online kitap mağazalarında yer tanıtım bülteni veya arka kapak yazısı aşağıdaki şekildedir.

Platon neden yazdı? Öğretmeni Sokrates için felsefe sözlü bir pratikti. Sokrates'in yazı ve taklit karşıtı fikirlerini diyaloglarına konu edinen Platon ise yazıyı kullandı, çünkü yazılı metinlerin de metaforlar, imgeler ve sembollerle sözlü söylem gibi canlı ve söylediğini savunabilen bir dil yaratabileceğini düşünüyordu. MÖ 4. yüzyıl Atinası'nda dilsel iktidarı keşfeden Platon, felsefenin Atina kültüründe bir değişim yaratması, toplumsal ve politik yaşamı dönüştürmesi için yazdı. Yazı sayesinde felsefe, yalnızca seçkin yönetici sınıfa değil, tüm vatandaşlara yönelik bir eğitim aracı niteliğine kavuşacaktı. Danielle S. Allen, felsefeyi yazıda var etme tasarısından yola çıkarak, Platon'un bir politikacı, hatta bir politik lider olduğunu ortaya koyuyor ve Platon'un savunduğu fikirlerin Atina politikasındaki tartışmalara etkilerini izleyerek, Platon'un yazdıklarının politikayı nasıl dönüştürdüğünü inceliyor. Özellikle MÖ 330'larda politikacılar arasındaki Kültür Savaşı'nda safların, Platon'un fikirlerini sahiplenme ya da sahiplenmeme üzerinden çizildiğini ileri sürerek Sokrates'ten sonra felsefe ile politikanın yollarının ayrıldığı görüşüne karşı çıkan Allen, felsefe, politika, sanat tarihi, düşünce tarihi gibi alanlarda Platon'un fikirleri üzerine yürütülen tartışmaların şimdiye kadar görmezden geldiği "O halde Platon neden yazdı?" sorusunu gündeme getiriyor ve fikirler ile olaylar, dil ile iktidar arasındaki ilişkilerin izini sürmek için yeni bir model sunuyor.


Platon Neden Yazdı? Kitabı Satın Alma Linkleri

Kitap Yurdu: Platon Neden Yazdı?


Platon Neden Yazdı? Kitabı İndirme Linkleri


Platon Neden Yazdı? Pdf İndirme Linkleri

Platon Neden Yazdı? Yandex Disk Pdf İndir

Platon Neden Yazdı? Google Drive Pdf İndir


Platon Neden Yazdı? Epub İndirme Linkleri

Platon Neden Yazdı? Yandex Disk Ebup İndir

Platon Neden Yazdı? Google Drive Epub İndir


Platon Neden Yazdı? Mobi İndirme Linkleri


Platon Neden Yazdı? Yandex Disk Mobi İndir

Platon Neden Yazdı? Google Drive Mobi İndir


Not: Kitaplar tanıtım amaçlı olup hiç biri sitemizde barındırılmamaktadır. Bu kitapları indiren kişilerin 24 saat içerisinde bu içerikleri silip kesinlikle dağıtmaması gerekmektedir. Silinmiş veya telif hakkından dolayı kaldırılmış kitapların yerine otomatik olarak tavsiye kitabımız olan Cuma Bozkurt – Dua Gibi Sev kitabı eklenmektedir, bu nedenle indirdiğiniz kitap yerine bu kitabın karşınıza çıkması sizi şaşırtmasın. Tavsiye olarak Dua Gibi Sev kitabının kullanılmasının nedeni şöyledir: Yazar https://www.instagram.com/cumabozkurtresmi/ hesabını takip eden kişilerin kitabını indirmesine izin vermiştir.


Platon Neden Yazdı? Etiketleri

Platon Neden Yazdı? kitabı hakkında genel bilgiler, Platon Neden Yazdı? kitabının yazarı kimdir, Platon Neden Yazdı? kitabının özeti, Platon Neden Yazdı? pdf indirme linki, Platon Neden Yazdı? epub indirme linki, Platon Neden Yazdı? mobi indirme linki, Platon Neden Yazdı? kitabını indir, Platon Neden Yazdı? kitabı tanıtım bülteni, Platon Neden Yazdı? arka kapak yazısı, Platon Neden Yazdı? kitabı kaç sayfa, Platon Neden Yazdı? hangi yayınevi tarafından basıldı, Platon Neden Yazdı? kitabının türü nedir, Platon Neden Yazdı? kitabı kime aittir.


0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU