-->

Lozan Günlüğü Kitabını Pdf, Epub, Mobi İndir


Lozan Günlüğü Kitabı Hakkındaki Genel Bilgiler

Bu yazımızda Lozan Günlüğü kitabını inceleyeceğiz. Bilal N. Şimşir tarafından yazılan Lozan Günlüğü kitabı 2012-11-14 tarihinde yayınlanmıştır. Lozan Günlüğü kitabı İnceleme türünde yayınlanmış olup BİLGİ YAYINEVİ yayınevi tarafından okurlara sunulmuştur. Lozan Günlüğü hakkında değineceğimiz bilgiler bu kadar olup tanıtım bülteni ve pdf, epub ve mobi indirme linklerin aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca Bilal N. Şimşir tarafından yazılan diğer kitaplara sitemizin arama kısmından arayarak ulaşabilirsiniz.


Lozan Günlüğü Kitabı Tanıtım Bülteni

Bilal N. Şimşir tarafından kaleme alınmış Lozan Günlüğü kitabının online kitap mağazalarında yer tanıtım bülteni veya arka kapak yazısı aşağıdaki şekildedir.

Lozan hakkında pek çok şey söylenmiştir. İsmet Paşa'nın ifadesiyle, Lozan Konferansı, "Büyük sınav" idi. "Milletimizin Avrupa ortasına davet olunduğu büyük bir imtihan"dı. Türkiye bu sınavı başarıyla vermiştir. Lozan Antlaşması, "Milli Mücadele'nin sonucunu belirlemiştir." Bu Antlaşma, "Harbi Umumi'den sonra gördüğümüz antlaşmalarla yakından veya uzaktan benzerliği olmayan bir antlaşma" idi. Öteki antlaşmalar, galip devletlerin mağluplara dayattığı, dikte ettiği antlaşmalardı. Lozan Antlaşması ise, eşit taraflar arasında çetin müzakerelerle hazırlanıp imzalanmış bir antlaşmaydı. "Tarih yazan tarih yapana sadık kalmalıdır" kuralına bağlılık, Bilâl N. Şimşir'in tüm çalışmaları gibi son eseri olan Lozan Günlüğü'nü de değerli kılıyor. 1922-1923 Lozan Konferansı ve Barış Sürecinin belgesel bir kronolojisi olan kitap, Yakın Türk Tarihinin bu büyük olayını gün gün belgeleyerek gözler önüne seriyor. İstanbul'daki İngiliz Yüksek Komiseri Rumbold, "Türkiye bir elinde Misak-ı Milli, diğer elinde kılıçla Lozan'a gidiyor" demişti; "Sevr Antlaşması ölmüştür, Müttefikler şimdi Misak-ı Milli ile boğuşmak durumundadırlar." Lord Curzon, Misak-ı Milli'nin "tam bir negatifi" olan bir muhtıra ile Lozan'a gidiyordu. Türkiye'nin Misak-ı Millisi ile İngiliz muhtırası Lozan'da kıyasıya çarpışacaktı. Görünen oydu ki, Lozan Konferansında İsmet Paşa'nın işi zor, hem de pek zor olacaktı. Karşısında, Misak-ı Milli ile boğuşmaya ahdetmiş üç büyük devletle onların müttefikleri, irili ufaklı tam yedi düvel vardı. İsmet Paşa Lozan'da "kelle koltukta" görev yapmıştır. Lozan'a varışının daha ikinci gününde, 14 Kasım günü Paşa defterine şu notu düşmüş: "Roma'dan Paris'e telefon. Ermeniler suikast için hazırlanmışlar..." • 100'e yakın yayımlanmış kitabı bulunan, önemli paye ve ödüllerle onurlandırılmış olan eski büyükelçi, tarihçi-yazar Bilâl N. Şimşir'in son araştırma kitabı. • Lozan 100 yıllığına mı imzalandı? Lozan bir başarı mıdır; eksikleri var mıdır? Türkiye'nin sınırları farklı olabilir miydi? Tüm soruların yanıtı bu araştırmada. Üstelik gerçek belgelerle.


Lozan Günlüğü Kitabı Satın Alma Linkleri

Kitap Yurdu: Lozan Günlüğü


Lozan Günlüğü Kitabı İndirme Linkleri


Lozan Günlüğü Pdf İndirme Linkleri

Lozan Günlüğü Yandex Disk Pdf İndir

Lozan Günlüğü Google Drive Pdf İndir


Lozan Günlüğü Epub İndirme Linkleri

Lozan Günlüğü Yandex Disk Ebup İndir

Lozan Günlüğü Google Drive Epub İndir


Lozan Günlüğü Mobi İndirme Linkleri


Lozan Günlüğü Yandex Disk Mobi İndir

Lozan Günlüğü Google Drive Mobi İndir


Not: Kitaplar tanıtım amaçlı olup hiç biri sitemizde barındırılmamaktadır. Bu kitapları indiren kişilerin 24 saat içerisinde bu içerikleri silip kesinlikle dağıtmaması gerekmektedir. Silinmiş veya telif hakkından dolayı kaldırılmış kitapların yerine otomatik olarak tavsiye kitabımız olan Cuma Bozkurt – Dua Gibi Sev kitabı eklenmektedir, bu nedenle indirdiğiniz kitap yerine bu kitabın karşınıza çıkması sizi şaşırtmasın. Tavsiye olarak Dua Gibi Sev kitabının kullanılmasının nedeni şöyledir: Yazar https://www.instagram.com/cumabozkurtresmi/ hesabını takip eden kişilerin kitabını indirmesine izin vermiştir.


Lozan Günlüğü Etiketleri

Lozan Günlüğü kitabı hakkında genel bilgiler, Lozan Günlüğü kitabının yazarı kimdir, Lozan Günlüğü kitabının özeti, Lozan Günlüğü pdf indirme linki, Lozan Günlüğü epub indirme linki, Lozan Günlüğü mobi indirme linki, Lozan Günlüğü kitabını indir, Lozan Günlüğü kitabı tanıtım bülteni, Lozan Günlüğü arka kapak yazısı, Lozan Günlüğü kitabı kaç sayfa, Lozan Günlüğü hangi yayınevi tarafından basıldı, Lozan Günlüğü kitabının türü nedir, Lozan Günlüğü kitabı kime aittir.


0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU