-->

Şiir Nasıl Yapılır Kitabını Pdf, Epub, Mobi İndir


Şiir Nasıl Yapılır Kitabı Hakkındaki Genel Bilgiler

Bu yazımızda Şiir Nasıl Yapılır kitabını inceleyeceğiz. Vladimir Mayakovski tarafından yazılan Şiir Nasıl Yapılır kitabı 2018-09-25 tarihinde yayınlanmıştır. Şiir Nasıl Yapılır kitabı İnceleme türünde yayınlanmış olup ALTIKIRKBEŞ YAYINLARI yayınevi tarafından okurlara sunulmuştur. Şiir Nasıl Yapılır hakkında değineceğimiz bilgiler bu kadar olup tanıtım bülteni ve pdf, epub ve mobi indirme linklerin aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca Vladimir Mayakovski tarafından yazılan diğer kitaplara sitemizin arama kısmından arayarak ulaşabilirsiniz.


Şiir Nasıl Yapılır Kitabı Tanıtım Bülteni

Vladimir Mayakovski tarafından kaleme alınmış Şiir Nasıl Yapılır kitabının online kitap mağazalarında yer tanıtım bülteni veya arka kapak yazısı aşağıdaki şekildedir.

"Mayakovski, " Şiir Nasıl Yapılır?" adlı metni 1926 yılının Mart ayında yazdı. Metin iki bölümden oluşmaktadır. İlk bö­lümde şair, kendisine kadarki yazarların aynı konuda yazdık­larını eleştirir. İkinci bölümde somut bir örnek üzerinden şiir hakkındaki görüşlerini ortaya koyar. 1925 yılında Sergey Yesenin intihar etmiş ve ardından okuyanları çok etkileyen bir veda şiiri bırakmıştır (Bu şiir, Türkçe'de Azer Yaran çevirisiyle okunabilir). Yesenin'in inti­harının insanları özendirmesi tehlikesine karşı Mayakovski, "Sergey Yesenin'e" adlı bir şiir yazar. Metnin ikinci bölümün­de Mayakovski bu şiiri nasıl "yaptığını" anlatmaktadır. Mayakovski, metnin yalnızca bir yerinde Rus Biçimcileri'ni anar, bu da muhtemelen dönemin baskıcı ortamı yüzünden­dir. Ancak savunduğu fikirler Rus Biçimcileri, özellikle Viktor Şklovski ve Roman Yakobson ile tamamen örtüşmektedir. Tıpkı Şklovski'nin "Don Kişot Nasıl Yapıldı?" adlı yazısında kurgunun "yapıldığını" savunması gibi Mayakovski de şiirin yapıldığını savunur ve yine Şklovski gibi "yöntem tekniği" (Rusça "priyom") kavramını kullanır. Biçimciler başta anlamın olmadığını, şiirin anlamsız nağmelerle başladığını düşünür ki paralel görüşlere Mayakovski'de de rastlarız. Mayakovski, şiirselliği ses akışmalarında görür. Roman Yakobson da Ame­rika Birleşik Devletleri'nde çalıştığı sırada verdiği "I like Ike" örneği ile şiirselliği ses akışmalarında bulmaktadır. Sonuç ola­rak Mayakovki'nin "Şiir Nasıl Yapılır?" adlı kitabı Biçimci bir çalışmadır. Metni çevirirken Mayakovski'nin yaptığı şiir alıntıların­da yazarın anlam aktarmak istediği yerlerde anlam çevirisi yaptım ama ses özelliklerini aktarmak istediği yerlerde çevi­riyazı ile yetindim. Mayakovski, dönemin edebiyat ortamına hitaben yazdığı için pek çok kapalı gönderme yapıyor; met­ni anlaşılır kılmak adına bu göndermeler hakkında dipnotlar koydum. Son olarak; Mayakovski'nin devrik ve uzun, bileşik cümlelerden oluşan tarzını elden geldiğince korumaya çalış­tım ama anlamayı güçleştirdiği yerlerde onun devrik cümlele­rini düz olarak aktardım. Okuyacağınız çeviri V.V. Mayakovski'nin toplu eserlerini içeren Soçineniya (Moskova, 1988, PRAVDA Yayınevi) adlı eserin ikinci cildinde (sayfa 664-697) yer alan Kak Delat Stihi? adlı metne aittir. »


Şiir Nasıl Yapılır Kitabı Satın Alma Linkleri

Kitap Yurdu: Şiir Nasıl Yapılır


Şiir Nasıl Yapılır Kitabı İndirme Linkleri


Şiir Nasıl Yapılır Pdf İndirme Linkleri

Şiir Nasıl Yapılır Yandex Disk Pdf İndir

Şiir Nasıl Yapılır Google Drive Pdf İndir


Şiir Nasıl Yapılır Epub İndirme Linkleri

Şiir Nasıl Yapılır Yandex Disk Ebup İndir

Şiir Nasıl Yapılır Google Drive Epub İndir


Şiir Nasıl Yapılır Mobi İndirme Linkleri


Şiir Nasıl Yapılır Yandex Disk Mobi İndir

Şiir Nasıl Yapılır Google Drive Mobi İndir


Not: Kitaplar tanıtım amaçlı olup hiç biri sitemizde barındırılmamaktadır. Bu kitapları indiren kişilerin 24 saat içerisinde bu içerikleri silip kesinlikle dağıtmaması gerekmektedir. Silinmiş veya telif hakkından dolayı kaldırılmış kitapların yerine otomatik olarak tavsiye kitabımız olan Cuma Bozkurt – Dua Gibi Sev kitabı eklenmektedir, bu nedenle indirdiğiniz kitap yerine bu kitabın karşınıza çıkması sizi şaşırtmasın. Tavsiye olarak Dua Gibi Sev kitabının kullanılmasının nedeni şöyledir: Yazar https://www.instagram.com/cumabozkurtresmi/ hesabını takip eden kişilerin kitabını indirmesine izin vermiştir.


Şiir Nasıl Yapılır Etiketleri

Şiir Nasıl Yapılır kitabı hakkında genel bilgiler, Şiir Nasıl Yapılır kitabının yazarı kimdir, Şiir Nasıl Yapılır kitabının özeti, Şiir Nasıl Yapılır pdf indirme linki, Şiir Nasıl Yapılır epub indirme linki, Şiir Nasıl Yapılır mobi indirme linki, Şiir Nasıl Yapılır kitabını indir, Şiir Nasıl Yapılır kitabı tanıtım bülteni, Şiir Nasıl Yapılır arka kapak yazısı, Şiir Nasıl Yapılır kitabı kaç sayfa, Şiir Nasıl Yapılır hangi yayınevi tarafından basıldı, Şiir Nasıl Yapılır kitabının türü nedir, Şiir Nasıl Yapılır kitabı kime aittir.


0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU