-->

Şiir ve Mekan Kitabını Pdf, Epub, Mobi İndir


Şiir ve Mekan Kitabı Hakkındaki Genel Bilgiler

Bu yazımızda Şiir ve Mekan kitabını inceleyeceğiz. Mehmet Narlı tarafından yazılan Şiir ve Mekan kitabı 2015-01-16 tarihinde yayınlanmıştır. Şiir ve Mekan kitabı İnceleme türünde yayınlanmış olup AKÇAĞ YAYINLARI yayınevi tarafından okurlara sunulmuştur. Şiir ve Mekan hakkında değineceğimiz bilgiler bu kadar olup tanıtım bülteni ve pdf, epub ve mobi indirme linklerin aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca Mehmet Narlı tarafından yazılan diğer kitaplara sitemizin arama kısmından arayarak ulaşabilirsiniz.


Şiir ve Mekan Kitabı Tanıtım Bülteni

Mehmet Narlı tarafından kaleme alınmış Şiir ve Mekan kitabının online kitap mağazalarında yer tanıtım bülteni veya arka kapak yazısı aşağıdaki şekildedir.

Bu kitapta Cumhuriyet dönemi Türk şiirinde, şiir ve mekân ilişkisinin nitelikleri belirlenmeye; şiirdeki eğretilemeler, simgeler, imgeler, kısaca bütün mekansal mecazlar çözümlenmeye çalışılmakta; şiir-şair-mekân ilişkisinin kültürel, poetik ve kişisel kökenlerine dair bazı sonuçlara ulaşılmaktadır. Şiirin mekanları, şairin ve şiirin bütün yaşantı ve düşlerini, şehirlerin, evlerin, dağların ve denizlerin hafızalarında toplayan; aynalarında yansıtan nesnel, simgesel ve imgesel kaynaklardırlar. Örneğin Yahya Kemal, medeniyeti oluşturan kolektif ruhun peşinde olduğu için, İstanbul'u şiirinin merkezi haline getirmiştir. Onun plastik sanatlara yaklaşan şiiri, biraz da şehri, şiirde yeniden inşa etmek istemesine bağlıdır. Denizler ve göller, Hâşim'in saklanıp gizlenmesi için, muhayyel manzaralara dönüşürler. Tanpınar, içindeki estetik ve kültürel düzeni ararken mekânların diline bakar ve onların hafızasıyla, kendi hafızasını buluşturmaya çalışır. Ağrı Dağı, Ahmet Muhip'te, sınırlılık ve sonsuzluk, özgürlük ve yücelik, dünyevî ve metafizik ile ilgili bir çok mecazlara ve hayallere kaynaklık eder. Kaldırımlar, Necip Fazıl'da, modern hayatın ayartıcılığının, yalnızlığının, kaotik yapısının simgesi olurlar. Cumhuriyet döneminin önemli bir figürü olan "devrimci ve mazlum şair" kimliği, Nazım Hikmet'in yattığı hapishanelerden çıkar. Dolayısıyla, mekânların, şiir ve şair; şiir ve şairin de mekânlar üzerindeki izlerini hesaba katmadan, dönem şiirini bütünüyle değerlendirmenin imkanı yoktur.


Şiir ve Mekan Kitabı Satın Alma Linkleri

Kitap Yurdu: Şiir ve Mekan


Şiir ve Mekan Kitabı İndirme Linkleri


Şiir ve Mekan Pdf İndirme Linkleri

Şiir ve Mekan Yandex Disk Pdf İndir

Şiir ve Mekan Google Drive Pdf İndir


Şiir ve Mekan Epub İndirme Linkleri

Şiir ve Mekan Yandex Disk Ebup İndir

Şiir ve Mekan Google Drive Epub İndir


Şiir ve Mekan Mobi İndirme Linkleri


Şiir ve Mekan Yandex Disk Mobi İndir

Şiir ve Mekan Google Drive Mobi İndir


Not: Kitaplar tanıtım amaçlı olup hiç biri sitemizde barındırılmamaktadır. Bu kitapları indiren kişilerin 24 saat içerisinde bu içerikleri silip kesinlikle dağıtmaması gerekmektedir. Silinmiş veya telif hakkından dolayı kaldırılmış kitapların yerine otomatik olarak tavsiye kitabımız olan Cuma Bozkurt – Dua Gibi Sev kitabı eklenmektedir, bu nedenle indirdiğiniz kitap yerine bu kitabın karşınıza çıkması sizi şaşırtmasın. Tavsiye olarak Dua Gibi Sev kitabının kullanılmasının nedeni şöyledir: Yazar https://www.instagram.com/cumabozkurtresmi/ hesabını takip eden kişilerin kitabını indirmesine izin vermiştir.


Şiir ve Mekan Etiketleri

Şiir ve Mekan kitabı hakkında genel bilgiler, Şiir ve Mekan kitabının yazarı kimdir, Şiir ve Mekan kitabının özeti, Şiir ve Mekan pdf indirme linki, Şiir ve Mekan epub indirme linki, Şiir ve Mekan mobi indirme linki, Şiir ve Mekan kitabını indir, Şiir ve Mekan kitabı tanıtım bülteni, Şiir ve Mekan arka kapak yazısı, Şiir ve Mekan kitabı kaç sayfa, Şiir ve Mekan hangi yayınevi tarafından basıldı, Şiir ve Mekan kitabının türü nedir, Şiir ve Mekan kitabı kime aittir.


0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU