-->

Bizans Tarihçileri ve Tarih Yazımı Rehberi Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Bizans Tarihçileri ve Tarih Yazımı Rehberi kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Bizans Tarihçileri ve Tarih Yazımı Rehberi kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Bizans Tarihçileri ve Tarih Yazımı Rehberi kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
Bizans Tarihçileri ve Tarih Yazımı Rehberi başlıklı bu kullanışlı referans kitabı, MS 600-1480 yılları arasında Bizans dünyasında Yunanca yazılmış tarihlerin anlaşılmasına kayda değer bir katkı sunmaktadır. Önemli Bizans tarihçilerinden Prof. Leonora Neville’in kaleme aldığı bu rehber, kadim Yunan tarih yazımı geleneğini takip eden klasikleştirilmiş tarihleri, daha hızlı ve özet bir şekilde uzun zaman dilimlerini ele alan kronikleri ve diğer pek çok kendine has özellikler barındıran tarih metinlerini ele almaktadır. Prof. Neville, pek çok farklı dilde yazılmış araştırmaları süzgeçten geçirerek Bizans tarihini çalışmak için ihtiyaç duyulan temel bilgileri daha anlaşılabilir bir şekilde ve toplu halde okuyucuya sunuyor. Ele aldığı her bir tarih metninin ne zaman ve kimin tarafından yazıldığı, içeriğinin ne olduğu, elimizde mevcut olan el yazmaları ve edisyonlarıyla birlikte hangi dillere çevrildiği gibi hususlarda bilgi veren ve bu tarih metinleriyle ilgili daha önceden yapılmış araştırmaları gösteren bir kaynakçaya sahip olan bu kitap, konuyla ilgili Bizans tarihçilerinin ve filologlarının farklı yorumlarını da kısaca aktararak okuyucuya kendi fikrini oluşturması için bir imkan sağlamaktadır. Theophylaktos Simokattes’ten başlayarak Theophanes Kroniği, Theophanes Continuatus, Monemvasia Kroniği, Psellos, Attaleiates, Skylitzes, Anna Komnene, Khoniates, Pakhymeres, Gregoras ve İmparator Kantakouzenos’un tarihi gibi Bizans tarihinin anlaşılmasında olmazsa olmaz metinleri ele alan bu rehber kitap, Türk tarihi ile alakalı son derece önemli bilgiler veren son Bizans tarihçilerinden Doukas, Sphrantzes, Kritovoulos ve Khalkokondyles ile sona eriyor.   

***** Bizans Tarihçileri ve Tarih Yazımı Rehberi kitabını için satın alma linkleri:
Bizans Tarihçileri ve Tarih Yazımı Rehberi kitabını satın al

***** Bizans Tarihçileri ve Tarih Yazımı Rehberi indirme linkleri:
Bizans Tarihçileri ve Tarih Yazımı Rehberi kitabını PDF İndir
Bizans Tarihçileri ve Tarih Yazımı Rehberi kitabını ePub İndir
Bizans Tarihçileri ve Tarih Yazımı Rehberi kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Bizans Tarihçileri ve Tarih Yazımı Rehberi kitabını ele aldık. Bizans Tarihçileri ve Tarih Yazımı Rehberi kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Bizans Tarihçileri ve Tarih Yazımı Rehberi kitabının yazarı, Bizans Tarihçileri ve Tarih Yazımı Rehberi kitabının fiyatı ve Bizans Tarihçileri ve Tarih Yazımı Rehberi yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Bizans Tarihçileri ve Tarih Yazımı Rehberi kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Bizans Tarihçileri ve Tarih Yazımı Rehberi kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Bizans Tarihçileri ve Tarih Yazımı Rehberi kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Bizans Tarihçileri ve Tarih Yazımı Rehberi kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU