-->

İslam Felsefesi & Filozoflar ve Eserler Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün İslam Felsefesi & Filozoflar ve Eserler kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. İslam Felsefesi & Filozoflar ve Eserler kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

İslam Felsefesi & Filozoflar ve Eserler kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
Alanlarında yetkin 28 yazarın kaleme aldığı 30 makaleden oluşan İslam Felsefes: Filozoflar ve Eserler, giriş niteliği taşıyan diğer metinlerden birkaç noktada ayrılıyor. İlkin, bu derlemenin özgün dertlerinden biri olarak, Grekçe felsefe dünyasıyla Arapça felsefe dünyasının terimler, kavramlar ve bunların alımlanışı üzerinden karşılaştırılmasına şahit oluyoruz. İkinci olarak, bu derleme 9.yüzyıldan 20. yüzyıla kadar, yani Kindî’den Allame Tabâtabâî ve Zeki Necib Mahmud’a kadar; Tanrı’nın bilgisinin kapsamından ve felsefece yaşamanın ilkelerinden tutun da Hume’un nedensellik eleştirisiyle uğraşan bir mollaya kadar uzanıyor. Böylece okur “İslam dünyasındaki felsefe”nin veya “İslam hâkimiyetindeki bölgede yapılan felsefe”nin hayali veya varsayımsal sonunu sorgulama imkânı buluyor. Üçüncü olarak, her bölümün yazarı, ele aldığı düşünürün genel biyografik ve çağın entelektüel, siyasal manzarasını sunduktan sonra, incelenen düşünürün bir metnine, genellikle söz konusu düşünürün başyapıtı sayılan metne odaklanıyor. Böylece okura, eleştirel bir gözle didik didik edilmiş bir metnin çözümlenmesi üzerinden düşünürlerin zihin dünyasına giriş fırsatı sunuluyor. Son olarak, metinlerde yer alan uzun alıntıların her biri, çevirmen tarafından özgün dilinden, yani genel olarak Arapça özgün metinlerden çevrilmiş bulunuyor. Derlemedeki metinlerden Arapça yazılmamış olanlarsa istisna kabilinden; Nâsır-ı Hüsrev’in Farsça, Muhammed İkbal’in İngilizce ve Ali Sedad Bey’in Osmanlı Türkçesiyle kaleme aldığı metinler.  Hakikati güzel görmekten ve nereden gelirse gelsin, isterse [bize] uzak halklardan ve [bizden] farklı milletlerden gelsin, hakikati almaktan çekinmememiz gerekir.                                                        Kindî İnsan, fertleri birbiriyle uyuşan tek bir kabiledir, zira insan olmaklık tüm insanları birleştirir. Tanrısal kuvvenin süsü tüm insanlarda ve insanların her birinde bulunur ki bu akleden nefstir.           Yahyâ b. AdîHuzurlu evindeki bir koltukta, başı ellerinde oturmuş ve hem bize hem kendine dünyanın gerçekliği hakkında te-fekkür ettiğini iddia eden tip tam bir filozof karikatürüdür.             Zeki Necib Mahmud  

***** İslam Felsefesi & Filozoflar ve Eserler kitabını için satın alma linkleri:
İslam Felsefesi & Filozoflar ve Eserler kitabını satın al

***** İslam Felsefesi & Filozoflar ve Eserler indirme linkleri:
İslam Felsefesi & Filozoflar ve Eserler kitabını PDF İndir
İslam Felsefesi & Filozoflar ve Eserler kitabını ePub İndir
İslam Felsefesi & Filozoflar ve Eserler kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün İslam Felsefesi & Filozoflar ve Eserler kitabını ele aldık. İslam Felsefesi & Filozoflar ve Eserler kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda İslam Felsefesi & Filozoflar ve Eserler kitabının yazarı, İslam Felsefesi & Filozoflar ve Eserler kitabının fiyatı ve İslam Felsefesi & Filozoflar ve Eserler yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız İslam Felsefesi & Filozoflar ve Eserler kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece İslam Felsefesi & Filozoflar ve Eserler kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz İslam Felsefesi & Filozoflar ve Eserler kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. İslam Felsefesi & Filozoflar ve Eserler kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU