-->

Tarih Türü Olarak Sözlü Gelenek Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Tarih Türü Olarak Sözlü Gelenek kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Tarih Türü Olarak Sözlü Gelenek kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Tarih Türü Olarak Sözlü Gelenek kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
Jan Vansina, “sözlü tarihin” tarih metodolojisinde nasıl kullanılması gerektiğini, özellikle De mokratik Kongo Cumhuriyeti, Ruanda ve Burundi’de ama ge nelde Afrika’da yaptığı çalışmalarla ortaya koydu ve bu alan da büyük bir yenilikçi kabul edildi. Hiç eskimeyen bir kelime olarak yeninin ve yepyeni anlamlar taşıyan bir tarihin öncü lerinden biri… Elinizdeki kitap, sözlü geleneğe bakışı tümden değiştirdi, onun bir tarih unsuru olarak kullanılabileceğini, mensubu olduğu Batı dünyasına, henüz Batı’yla tanışmamış 1 6 Afrikalı kabileler üzerinden gösterdi Jan Vansina. 2017 yılın da, seksen sekiz yaşında öldüğünde, herhangi bir tarihçi yal nızca yazılı kaynakları kullanmaktan çekinmek zorunda his setti kendisini, “Hafıza, algının arabuluculuğu ve duygusal durum ile birlikte, tanıklığı şekillendirir, birbirini izleyen al gılardan belirli özellikleri seçer ve onları beklentiler, önce ki bilgiler ve ‘ne olmuş olmalı’ mantığına göre sıralar, algıda ki boşlukları doldurur, ne anlatılacağına karar verir.” derken, kendisinden sonraki insanların nasıl hatırlamaları gerektiği ne dair ipuçları bıraktı, tarihi egemenlerin egemenliğinden çıkardı, bütün süslü cümlelere rağmen geriye atılan insan topluluklarını, yazmadıkları ama söyledikleri aracılığıyla ta rih kalabalığının içine kattı ve yazılı-yazısız bütün kaynakları belirsizleştirdi; çünkü insan yanlış hatırlar, yanlış yazar, pek öyle güvenilir değildir, bunun böyle olduğu geriye bıraktık larından da bellidir, Vansina’nın bıraktıkları da dâhil olmak üzere…

***** Tarih Türü Olarak Sözlü Gelenek kitabını için satın alma linkleri:
Tarih Türü Olarak Sözlü Gelenek kitabını satın al

***** Tarih Türü Olarak Sözlü Gelenek indirme linkleri:
Tarih Türü Olarak Sözlü Gelenek kitabını PDF İndir
Tarih Türü Olarak Sözlü Gelenek kitabını ePub İndir
Tarih Türü Olarak Sözlü Gelenek kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Tarih Türü Olarak Sözlü Gelenek kitabını ele aldık. Tarih Türü Olarak Sözlü Gelenek kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Tarih Türü Olarak Sözlü Gelenek kitabının yazarı, Tarih Türü Olarak Sözlü Gelenek kitabının fiyatı ve Tarih Türü Olarak Sözlü Gelenek yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Tarih Türü Olarak Sözlü Gelenek kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Tarih Türü Olarak Sözlü Gelenek kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Tarih Türü Olarak Sözlü Gelenek kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Tarih Türü Olarak Sözlü Gelenek kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU