-->

Türkiye’de Özel İsimlerin Tarihi Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Türkiye’de Özel İsimlerin Tarihi kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Türkiye’de Özel İsimlerin Tarihi kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Türkiye’de Özel İsimlerin Tarihi kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
"Anadolu’da çocuğun ismi kaderini getirir derler. Kaderi getirir mi getirmez mi bilmem ama tıpkı bedenlerimiz gibi isimlerimiz de politik. Doğan Gürpınar’ın hayli eğlenceli ama aslında daha çok bilgilendirici bu kitabını isimlerin politiği diye okudum." Nevşin Mengü   “Gürpınar, aslında hepimizin gözünün önünde duran bir konuya hiç birimizin adını koymayı akıl etmediği bir şekilde bakmış ve çocuklara verilen isimlerle siyasi coğrafyanın değişen dönemlerdeki izini sürmüş. Sadece bunun da değil, aynı dönemde farklı toplumsal gruplarda çocuklara verilen isimlerin anlamlarının da üzerine gitmiş. Sizin de aklınıza gelmiştir: aileniz siz doğduğunuzda isminizi koyarken, sizinle aynı gün doğan bir yaşıtınıza neden ayrı dünyaları yansıtan bir ismin verildiğini. Zihninizde yeni pencereler açmaya aday bir çalışma.” Murat Yetkin   Türkiye’de Özel İsimlerin Tarihi, Tanzimat’tan günümüze isimlerin izini sürüyor. Yeşil sahalardan sahne ışıklarına, romanların tozlu sayfalarından siyasal mitinglere isimlere ilham veren isimlerin izinden gidiyor. Kitapta geçit yapan yüzlerce isimde dönemlerin ruhu vücuda geliyor: Leyla’nın, Enver’in, Fikret’in, Türkan’ın, Sevim’in, Orhan’ın, Ayla’nın, Metin’in, Banu’nun, Kürşat’ın, Umut’un, Devrim’in, Melis’in, Selin’in, Ada’nın ve birçok eski-yeni ismin maceraları Türkiye’nin tarihini anlatıyor. Bize konulan isimler kişiselle toplumsalı ve tarihseli kesiştirir. Ailelerin kuşaklar boyu dönüşen hikâyeleri isimlerin değişiminde görünürlük kazanır. Yüz elli yılı aşkın bir zaman aralığında Türkiye’de farklı sosyal, kültürel ve sınıfsal arkaplandan gelen insanların arzu dünyalarını, hayallerini, biricik çocuklarına verdikleri isimlerle keşfe çıkıyoruz.

***** Türkiye’de Özel İsimlerin Tarihi kitabını için satın alma linkleri:
Türkiye’de Özel İsimlerin Tarihi kitabını satın al

***** Türkiye’de Özel İsimlerin Tarihi indirme linkleri:
Türkiye’de Özel İsimlerin Tarihi kitabını PDF İndir
Türkiye’de Özel İsimlerin Tarihi kitabını ePub İndir
Türkiye’de Özel İsimlerin Tarihi kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Türkiye’de Özel İsimlerin Tarihi kitabını ele aldık. Türkiye’de Özel İsimlerin Tarihi kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Türkiye’de Özel İsimlerin Tarihi kitabının yazarı, Türkiye’de Özel İsimlerin Tarihi kitabının fiyatı ve Türkiye’de Özel İsimlerin Tarihi yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Türkiye’de Özel İsimlerin Tarihi kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Türkiye’de Özel İsimlerin Tarihi kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Türkiye’de Özel İsimlerin Tarihi kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Türkiye’de Özel İsimlerin Tarihi kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU