-->

Yakın Tarihin Gerçekleri - Ilber Ortaylı Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Yakın Tarihin Gerçekleri - Ilber Ortaylı kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Yakın Tarihin Gerçekleri - Ilber Ortaylı kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Yakın Tarihin Gerçekleri - Ilber Ortaylı kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
"İttihatçılar milliyetperver ve büyük ideallere sahiplerdi ama kendilerini değerlendiremeyen bir ekip olmaları onları başarısızlığa sürükledi." “Mustafa Kemal (Atatürk), Suriye’de Vatan Cemiyeti’ni kuruyor, ertesi sene Makedonya’ya geliyor, oradan Trablusgarp’a koşuyor. Trablusgarp’taki görevi bitince tekrar bu tarafa Balkan Harbi’ne geliyor. Bu durum tabii ki kendisini ve düşüncelerini müthiş etkilemiştir.” "Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Türk toplumu kaosu ve yeni bir dünya savaşını değil, Milli Mücadele'yi tercih etmiştir." "Osmanlı İmparatorluğu, milliyetçi akımlar sayesinde dağılan tek imparatorluk değildi; fakat ne Rusya, ne de Avusturya-Macaristan’da ulusalcı akımlar bu derecede aktif ve silahlı eyleme dönüşmüştü." "1967'de bindiğimiz trendeki ihtiyar Araplar 'Ah nerede o Osmanlı!' diye yakınıyorlardı. Cevabı düşündürücüdür. Acaba o Osmanlı'yı kim kovaladı, bizimle beraber mi kovalandı; bilemiyoruz." "1918 yılında, mütarekenin en hazin vaktinde, millet her yerde direniyordu. Ama bu direnişlerin arasında koordinasyon yoktu. O eşgüdümü hangi politik deha sağlayacaktı? Ancak arkasında askerî bir başarı ve müspet intibaları olan bir komutan… Mustafa Kemal Atatürk..." “İkinci Dünya Savaşı, cephede öldürdüklerinden çok, geride yaşayan ölüler bıraktı.” İlber Ortaylı Osmanlı’nın çöküşünün nedenlerini, milliyetçilik akımlarını, Trablusgarp Harbi’ni, Balkan Harbi’ni, Birinci Dünya Harbi’ni, küllerinden doğan bir cumhuriyet kuran Mustafa Kemal Atatürk ile arkadaşlarını, Türk siyasal hayatında demokrasiye geçiş çabalarını, Demokrat Parti’nin iktidarda olduğu yılları ve 1965 yılına doğru giden gelişmeleri, Ortadoğu'nun tarihini, Krallıkların yükselişini ve çöküşünü, baskıcı liderler ve oğullarını Türk tarihçiliğinin kılavuz ismi İlber Ortaylı’nın derin analizleriyle soluk soluğa okumak için benzersiz bir davet… Yakın Tarihin Gerçekleri, 19 ve 20. yüzyıla dair tartışılan, gündemden düşmeyen konulara dair İlber Ortaylı'nın görüşlerini merak edenler için mutlaka okunması gereken bir kitap... Marka Kronik Kitap Basım Dili Türkçe Boyut Normal Boy Cilt Durumu Ciltsiz Sayfa Sayısı 352 Yayın Tarihi 2021 Yazar İlber Ortaylı Diğer Yurt Dışı Satış Yok Stok Kodu HBCV0000034G41

***** Yakın Tarihin Gerçekleri - Ilber Ortaylı kitabını için satın alma linkleri:
Yakın Tarihin Gerçekleri - Ilber Ortaylı kitabını satın al

***** Yakın Tarihin Gerçekleri - Ilber Ortaylı indirme linkleri:
Yakın Tarihin Gerçekleri - Ilber Ortaylı kitabını PDF İndir
Yakın Tarihin Gerçekleri - Ilber Ortaylı kitabını ePub İndir
Yakın Tarihin Gerçekleri - Ilber Ortaylı kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Yakın Tarihin Gerçekleri - Ilber Ortaylı kitabını ele aldık. Yakın Tarihin Gerçekleri - Ilber Ortaylı kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Yakın Tarihin Gerçekleri - Ilber Ortaylı kitabının yazarı, Yakın Tarihin Gerçekleri - Ilber Ortaylı kitabının fiyatı ve Yakın Tarihin Gerçekleri - Ilber Ortaylı yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Yakın Tarihin Gerçekleri - Ilber Ortaylı kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Yakın Tarihin Gerçekleri - Ilber Ortaylı kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Yakın Tarihin Gerçekleri - Ilber Ortaylı kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Yakın Tarihin Gerçekleri - Ilber Ortaylı kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU