-->

Spor Psikolojisi ve Motivasyon Üzerinde Araştırmalar Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Spor Psikolojisi ve Motivasyon Üzerinde Araştırmalar kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Spor Psikolojisi ve Motivasyon Üzerinde Araştırmalar kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Spor Psikolojisi ve Motivasyon Üzerinde Araştırmalar kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
Spor Psikolojisi ve Motivasyon Üzerinde Araştırmalar Sporun ve spor psikolojisinin esaslarından biri motiv ve motivasyonlardır. Dolayısıyla sporla az ya da çok ilgisi olan herkesin motiv, motivasyon terimlerini üzerine de çok iyi durması ve kavramları iyi bilmesi gerekir. Spor psikolojisi açısından, motivasyonun stratejik öneminin olup olmadığı, eğer varsa ne derece önemli olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Bu bağlamda spor psikolojisi açısından motivasyonun öneminin sporcu üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerini ortaya koyabilmek günümüz spor bilimlerinde çok önemli konulardandır. Problemlerin çözümlenmesi ile elde eğilen veriler ışığında sporumuzda büyük gelişmelere imkân verebilir. Maç öncesi ve sonrası bir sporcunun bulunması gereken psikolojik durumun bilinmesi antrenörlere büyük yardımlar sağlayacağı gibi sporcularımızın da içinde bulunduğu durumu çözümlemek çok önemlidir. Bilindiği gibi spor psikolojisi açısından motivasyo¬nun önemi büyüktür. Müsabakaya iyi motive olan bir sporcu başarılı olabilir. Kısacası motivasyonun performansa büyük ölçüde etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Motivasyon kişilerin karakterlerini, ihtiyaç düzey¬lerini, kültür düzeylerini olumlu ya da olumsuz yönden etkileyebilir. Bunun için motive etmede şu veya bu yolun en etkili veya en iyi yol olduğunu söyleyebilmek zordur. Motive edilen sporcuyu çok iyi tanımak gerekir. Çünkü her sporcunun değişik motivleri bulunur ve herkesin motivleri aynı değildir. Sporcunun bütün fiziksel, sosyal, duygusal ve zihinsel kapasiteleri ile kendilerini gerçekleştirmeleri tamamen motive olmalarına bağlıdır. Sporda psikolojik olarak güçlü olmada aşağıdaki özellikler önemli olmaktadır. Başarılı olmak için güçlü bir istek duymak (motivasyon, başarı motivasyonu). Baskı ve mücadele altında olumlu kalmak (stresle başa çıkma, imgeleme, gevşeme, kendi kendine konuşma). Kontrol edilebilir olanları etme (hedef belirleme, dikkat ve konsantrasyon), Dengeli bir tutumla yüksek bağlılık gösterme (motivasyon, bağlanma, hedef belirleme). Yüksek düzeyde kendine inanç gösterme (kendine güven). Olumlu vücut diline sahip olmak (kendine güven, olumlu benlik imajı ve benlik kavramı). Sporda başarılı performans için fiziksel - fizyolojik açıdan güçlü olmanın yanı sıra psikolojik (zihinsel ve duygusal) açıdan da güçlü ve sağlam olmak gerekir. Psikolojik açıdan daha güçlü olmak için fiziksel-fizyolojik çalışmaların yanı sıra psikolojik beceri antrenmanlarında yer verilmelidir. Doruk performans başarıları elde etmek sporcuya bütünsel yaklaşımları gerektirir. Bu bütünsellik içerisinde de psikolojik açıdan güçlü olmak önemli yer tutar. Yrd. Doç. Dr. Namık Kemal ÜNLÜ. Eylül 1999 Marka Mikro Basım Dili Türkçe Diğer Garanti Süresi (Ay) 24 Yurt Dışı Satış Yok Stok Kodu HBV000008RZQD

***** Spor Psikolojisi ve Motivasyon Üzerinde Araştırmalar kitabını için satın alma linkleri:
Spor Psikolojisi ve Motivasyon Üzerinde Araştırmalar kitabını satın al

***** Spor Psikolojisi ve Motivasyon Üzerinde Araştırmalar indirme linkleri:
Spor Psikolojisi ve Motivasyon Üzerinde Araştırmalar kitabını PDF İndir
Spor Psikolojisi ve Motivasyon Üzerinde Araştırmalar kitabını ePub İndir
Spor Psikolojisi ve Motivasyon Üzerinde Araştırmalar kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Spor Psikolojisi ve Motivasyon Üzerinde Araştırmalar kitabını ele aldık. Spor Psikolojisi ve Motivasyon Üzerinde Araştırmalar kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Spor Psikolojisi ve Motivasyon Üzerinde Araştırmalar kitabının yazarı, Spor Psikolojisi ve Motivasyon Üzerinde Araştırmalar kitabının fiyatı ve Spor Psikolojisi ve Motivasyon Üzerinde Araştırmalar yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Spor Psikolojisi ve Motivasyon Üzerinde Araştırmalar kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Spor Psikolojisi ve Motivasyon Üzerinde Araştırmalar kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Spor Psikolojisi ve Motivasyon Üzerinde Araştırmalar kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Spor Psikolojisi ve Motivasyon Üzerinde Araştırmalar kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU