-->

Hz. Ali Cenk-Nameleri Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Hz. Ali Cenk-Nameleri kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Hz. Ali Cenk-Nameleri kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Hz. Ali Cenk-Nameleri kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
Anadolu topraklarına ayak basmamasına rağmen bu coğrafyada çok sevilen Hz. Ali’nin edebiyatımıza yansıması da kaçınılmaz olmuştur. Hz. Ali ile ilgili hususları ihtiva eden eserler bugün çeşitli edebî türler altında değerlendirilmektedir. Onun doğumunu ele alan mevlidleri, ölümünden söz eden vefâyât-nâmeler, kerametlerini hikayelerle karışık anlatan fazîlet-nâmeler, menkıbeler, hakkındaki methiyeler, tavsiye ve öğütlerini ihtiva eden ahid-nâmeler, mektuplar, nasihat-nâmeler, kırk vecizesini muhtevî sad-kelimeler belli başlı türlerdendir. Hz. Ali’nin savaşları etrafında teşekkül etmiş en önemli tür ise; telif, tercüme ve adapte edilen cenk-nâme yahut gazavât-nâmelerdir. Bugün yerli, yabancı ve şahıs kütüphanelerinde kayıtlı mecmualar içerisindeki yüzlerce manzum ve mensur Hz. Ali cengi, araştımacıların ilgisini beklemektedir. Elinizdeki bu kitap, bir giriş ve sekiz bölümden müteşekkil olup giriş bahsinde manzum Hz. Ali cenk-nâmeleri hakkında genel bir değerlendirmede bulunulmuştur. İlk bölümde; Beypazarılı Ma‘âzoğlu Hasan hakkında bilgi verilerek 752 beyitlik Selâsil Kalesi Cengi; ikinci bölümde yine mezkûr şairin 601 beyitlik Cenâdil Kalesi Cengi şekil ve muhteva yönünden tahlil edilmiştir. Üçüncü bölümde ise Nakîboğlu Taceddin’in kim olduğu ortaya konulduktan sonra 465 beyitlik Aden Kalesi cengi şekil ve muhteva yönünden incelenmiştir. Dördüncü bölümde, Şeyyâd İsâ ve Salsâl-nâmeler hakkında bilgi verildikten sonra 321 beyitlik yeni Salsâl-nâme’nin şekil ve muhteva özellikleri tahlil edilmiştir. Beşinci bölümde, Selâsil Kalesi; Altıncı bölümde, Cenâdil Kalesi; Yedinci bölümde, Aden Kalesi ve Sekizinci bölümde Salsâl-nâme cenklerinin Millet Yazma Eser Kütüphanesi Ali Emiri Efendi bölümü ile Koyunoğlu Müzesi’nde yeni bulduğumuz bir mecmuadaki tam nüshasına dayalı olarak edisyon kritiği yapılmıştır.

***** Hz. Ali Cenk-Nameleri kitabını için satın alma linkleri:
Hz. Ali Cenk-Nameleri kitabını satın al

***** Hz. Ali Cenk-Nameleri indirme linkleri:
Hz. Ali Cenk-Nameleri kitabını PDF İndir
Hz. Ali Cenk-Nameleri kitabını ePub İndir
Hz. Ali Cenk-Nameleri kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Hz. Ali Cenk-Nameleri kitabını ele aldık. Hz. Ali Cenk-Nameleri kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Hz. Ali Cenk-Nameleri kitabının yazarı, Hz. Ali Cenk-Nameleri kitabının fiyatı ve Hz. Ali Cenk-Nameleri yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Hz. Ali Cenk-Nameleri kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Hz. Ali Cenk-Nameleri kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Hz. Ali Cenk-Nameleri kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Hz. Ali Cenk-Nameleri kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU