-->

Sultan II. Murad & Hükümdarlığı, Fetihleri ve Haçlılarla Mücadelesi Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Sultan II. Murad & Hükümdarlığı, Fetihleri ve Haçlılarla Mücadelesi kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Sultan II. Murad & Hükümdarlığı, Fetihleri ve Haçlılarla Mücadelesi kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Sultan II. Murad & Hükümdarlığı, Fetihleri ve Haçlılarla Mücadelesi kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü bünyesinde açılan Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi Kürsüsü’nün kurucusu olup birçok önemli araştırmaya, esere imza atmış olan Prof. Tayyib Gökbilgin, hakkında çok az çalışma bulunan Sultan II. Murad’a dâir bu kıymetli çalışmasında sultanın hayat hikâyesini canlı bir üslupla işlerken dönemin genel çerçevesini de çiziyor… Çelebi Sultan Mehmed’in büyük şehzadesi Sultan II. Murad 1404 yılında doğdu. Henüz 12 yaşındayken Amasya, Tokat, Sivas, Çorum ve Osmancık bölgelerini içine alan Rum vilâyeti beyliğiyle vazifelendirildikten bir sene sonra Börklüce Mustafa İsyanı’nı bastırmakla görevlendirildi. Tahta geçtiğinde henüz 18’li yaşlarındaydı. Çağdaş kaynakların adalet ve merhametine, şecaat ve kudretine sıklıkla vurgu yaptığı Sultan II. Murad bir taraftan Anadolu’da birliği sağlamaya gayret gösterirken diğer taraftan da Balkanlar’da fetihlere devam ediyordu. Osmanlı ülkesinde birçok vakfı ve hayratı bulunan sultan, halkın sorunlarıyla yakından ilgileniyor, derviş ve sûfîlerle irtibat hâlinde bulunuyor, âlim ve mütefekkirleri himâye ediyordu.  II. Murad’ın ilk zamanları ve tahta cülûsu, Şehzade Mustafa İsyanı, İstanbul Kuşatması, Eflak, Arnavutluk ve Mora’ya seferleri, Selânik’i fethi, Karamanoğulları ve diğer beyliklerle münasebetleri, Varna ve II. Kosova Savaşı, geleceğin Fatih Sultan Mehmed’i olan oğlu II. Mehmed’e tahtını bırakması gibi konuların canlı bir üslupla incelendiği bu kitap Sultan II. Murad devrinin devlet ve idâre adamları, Osmanlılarda edebî cereyanlar, 15. yüzyıl âlim ve şairlerinin yanı sıra yine bu yüzyılda Osmanlılardaki tasavvuf cereyanını da akademik bir titizlikle işliyor

***** Sultan II. Murad & Hükümdarlığı, Fetihleri ve Haçlılarla Mücadelesi kitabını için satın alma linkleri:
Sultan II. Murad & Hükümdarlığı, Fetihleri ve Haçlılarla Mücadelesi kitabını satın al

***** Sultan II. Murad & Hükümdarlığı, Fetihleri ve Haçlılarla Mücadelesi indirme linkleri:
Sultan II. Murad & Hükümdarlığı, Fetihleri ve Haçlılarla Mücadelesi kitabını PDF İndir
Sultan II. Murad & Hükümdarlığı, Fetihleri ve Haçlılarla Mücadelesi kitabını ePub İndir
Sultan II. Murad & Hükümdarlığı, Fetihleri ve Haçlılarla Mücadelesi kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Sultan II. Murad & Hükümdarlığı, Fetihleri ve Haçlılarla Mücadelesi kitabını ele aldık. Sultan II. Murad & Hükümdarlığı, Fetihleri ve Haçlılarla Mücadelesi kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Sultan II. Murad & Hükümdarlığı, Fetihleri ve Haçlılarla Mücadelesi kitabının yazarı, Sultan II. Murad & Hükümdarlığı, Fetihleri ve Haçlılarla Mücadelesi kitabının fiyatı ve Sultan II. Murad & Hükümdarlığı, Fetihleri ve Haçlılarla Mücadelesi yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Sultan II. Murad & Hükümdarlığı, Fetihleri ve Haçlılarla Mücadelesi kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Sultan II. Murad & Hükümdarlığı, Fetihleri ve Haçlılarla Mücadelesi kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Sultan II. Murad & Hükümdarlığı, Fetihleri ve Haçlılarla Mücadelesi kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Sultan II. Murad & Hükümdarlığı, Fetihleri ve Haçlılarla Mücadelesi kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU