-->

Osmanlı İmparatorluğu’nda Taşra Elitleri Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Osmanlı İmparatorluğu’nda Taşra Elitleri kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Osmanlı İmparatorluğu’nda Taşra Elitleri kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Osmanlı İmparatorluğu’nda Taşra Elitleri kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
Taşra elitleri Osmanlı İmparatorluğu’nda siyasi, toplumsal ve iktisadi aktörler olarak önemli bir yere sahipti. Peki “elit” kavramı, Osmanlı örneğine nasıl tatbik edilebilir? Osmanlı taşra elitinden mi yoksa elitlerinden mi bahsetmeliyiz? Taşra elitleri mevki sahipleri ile sınırlanabilir mi? Osmanlı Devleti taşra elitlerinin varlığını kabul ediyor muydu ve aralarındaki ilişki nasıldı? Belirli ölçüde servet veya güce sahip olmak elit sayılmanın ön şartı mıydı? Seyyidlik Müslüman taşra elitlerinin ayırıcı bir özelliği miydi? Gayrimüslimlerin, kadınların ve entelektüellerin Osmanlı eliti içerisindeki yeri ne idi? Elit, şehre özgü bir olgu muydu yoksa sadece şehirli elitler mi kaynaklarda iz bırakmıştır?     “Osmanlı İmparatorluğu’nda Taşra Elitleri” konulu Girit Halcyon Günleri Sempozyumu’nda (Resmo, 10-12 Ocak 2003) sunulan makalelerden oluşan bu kitap, Osmanlı’nın toplumsal aktörlerinden taşra elitlerini, 15. yüzyıldan 20. yüzyıla uzanan geniş bir zaman diliminde ve yukarıda sıralanan sorular eşliğinde inceliyor ve “taşra elitleri”nin anlamını genişletip ayanlığın ötesine taşıyor.   Yazarlar: Antonis Anastasopoulos, Hülya Canbakal, Melek Delilbaşı, Suraiya Faroqhi, Aleksandar Fotić, Eleni Gara, Rossitsa Gradeva, Jane Hathaway, György Hazai, Svetlana Ivanova, Yuzo Nagata, Leslie Peirce, Pinelopi Stathi, Martin Strohmeier, Émilie Thémopoulou, Michael Ursinus, Nicolas Vatin, Filiz Yenişehirlioğlu.

***** Osmanlı İmparatorluğu’nda Taşra Elitleri kitabını için satın alma linkleri:
Osmanlı İmparatorluğu’nda Taşra Elitleri kitabını satın al

***** Osmanlı İmparatorluğu’nda Taşra Elitleri indirme linkleri:
Osmanlı İmparatorluğu’nda Taşra Elitleri kitabını PDF İndir
Osmanlı İmparatorluğu’nda Taşra Elitleri kitabını ePub İndir
Osmanlı İmparatorluğu’nda Taşra Elitleri kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Osmanlı İmparatorluğu’nda Taşra Elitleri kitabını ele aldık. Osmanlı İmparatorluğu’nda Taşra Elitleri kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Osmanlı İmparatorluğu’nda Taşra Elitleri kitabının yazarı, Osmanlı İmparatorluğu’nda Taşra Elitleri kitabının fiyatı ve Osmanlı İmparatorluğu’nda Taşra Elitleri yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Osmanlı İmparatorluğu’nda Taşra Elitleri kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Osmanlı İmparatorluğu’nda Taşra Elitleri kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Osmanlı İmparatorluğu’nda Taşra Elitleri kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Osmanlı İmparatorluğu’nda Taşra Elitleri kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU