-->

Tarihin Doğal Deneyleri - Ciltli Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Tarihin Doğal Deneyleri - Ciltli kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Tarihin Doğal Deneyleri - Ciltli kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Tarihin Doğal Deneyleri - Ciltli kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
TARİHİN DOĞAL DENEYLERİ   Tüfek, Mikrop ve Çelik kitabının Pulitzer ödüllü yazarı Prof. Jared Diamond ile Harvard Üniversitesi’nden Prof. James A. Robinson, arkeolojiden iktisada, coğrafyadan siyaset bilimine farklı disiplinleri ortak bir çatı altında birleştirerek yeni ve geleceğe yönelik bir tarih okuması öneriyor.   Araştırmacının değişkenlerine doğrudan müdahale edebildiği kontrollü ve tekrarlı laboratuvar deneyleri, bilimsel yöntemin alametifarikasıdır… Fakat böyle bir müdahaleye olanak tanıyan deneylerin, bilim dalı olarak kabul edilen pek çok alanda uygulanamaz olduğu da acı bir gerçektir… Bu tür tarihsel disiplinlerde verimliliği kanıtlanmış bir yöntem, doğal deney veya bir diğer adıyla karşılaştırma yöntemidir. Bu yaklaşımda birçok yönüyle birbirine benzeyen fakat araştırmaya konu olacak yönüyle birbirinden ayrılan çeşitli sistemler –tercihen istatistiksel analizler yardımıyla ve nicel olarak– kıyaslanır.   Hispanyola Adası’nın iki güzide komşusu Haiti ve Dominik Cumhuriyeti farklı tarihsel deneyimlere sahipken Arjantin, ABD, Sibirya ve Avustralya gibi birbirlerine oldukça uzak ancak doğal “sınırlar”la birleşmiş olan toplumlar neden benzer tarihsel deneyimleri yaşamıştır? Seksen bir Pasifik adası ile Hindistan’ın iki yüz otuz üç bölgesini birbirine bağlayan sosyopolitik olgular nelerdir?    Tarih, arkeoloji, iktisat, coğrafya ve siyaset bilimi perspektifinden hareket eden Tarihin Doğal Deneyleri, karşılaştırma yönteminin tarihe nasıl uygulanabileceğini göstermeyi ve bu yöntemin belirgin risklerini ortadan kaldırmak için başvurulabilecek bazı teknikleri değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Küresel eşitsizliğin tarihsel kökenlerinin izini süren Jared Diamond ve James A. Robinson; alanlarında önde gelen akademisyenlerle birlikte dünyanın bugününün dününü görünür hale getiriyor.      “Gelecek için uyarı niteliğindeki bu kitabı okuyun… Göreceksiniz, tarihe bakış açınız değişecek…” Scientific American   “Burada okuyacaklarınız, kontrollü deneylerin insanlık tarihinin, siyasetin, kültürün, ekonominin ve ekolojinin karmaşık gerçeklerine nasıl uygulanabileceğini ortaya koyuyor. Kontrollü deney, disiplinler arası iş birliğini üretken hale getirdiği gibi muhtelif akademi kültürlerinin arasındaki uçurumu da ortadan kaldırıyor... Tarihin Doğal Deneyleri, bilim dünyasında yeni bir tartışmanın fitilini de ateşleyecek.” Jon Christensen, Nature   “Yazarlar, farklı disiplinleri ortak bir amaca yönlendiriyor. Bu disiplinler, insan hayatına dair kavrayışımızı fiilen geliştirecek yararlı ve bilgilendirici karşılaştırmalar yapabileceğimiz fikrinde birleşiyor.” Jeffry Frieden, Harvard Üniversitesi   “Etkileyici bir dizi konuyu ele alan ve insanlık tarihine yönelik karşılaştırmalı analizler yapan bu kışkırtıcı çalışma, gerçekten mükemmel olmuş.” Thomas E. Currie, Cliodynamics  

***** Tarihin Doğal Deneyleri - Ciltli kitabını için satın alma linkleri:
Tarihin Doğal Deneyleri - Ciltli kitabını satın al

***** Tarihin Doğal Deneyleri - Ciltli indirme linkleri:
Tarihin Doğal Deneyleri - Ciltli kitabını PDF İndir
Tarihin Doğal Deneyleri - Ciltli kitabını ePub İndir
Tarihin Doğal Deneyleri - Ciltli kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Tarihin Doğal Deneyleri - Ciltli kitabını ele aldık. Tarihin Doğal Deneyleri - Ciltli kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Tarihin Doğal Deneyleri - Ciltli kitabının yazarı, Tarihin Doğal Deneyleri - Ciltli kitabının fiyatı ve Tarihin Doğal Deneyleri - Ciltli yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Tarihin Doğal Deneyleri - Ciltli kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Tarihin Doğal Deneyleri - Ciltli kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Tarihin Doğal Deneyleri - Ciltli kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Tarihin Doğal Deneyleri - Ciltli kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU