-->

Yeni Deniz Mecmuası Sayı:21 Temmuz 2021 Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Yeni Deniz Mecmuası Sayı:21 Temmuz 2021 kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Yeni Deniz Mecmuası Sayı:21 Temmuz 2021 kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Yeni Deniz Mecmuası Sayı:21 Temmuz 2021 kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
Mavi Vatan’dan… Her aldığımız nefeste yüreğimizi kıpırdatan Atatürk’ün fani varlığını toprağa vereli yıllar geçmesine rağmen, manevi varlığının bütün gücüyle aramızda yaşadığı şüphe götürmez. Osmanlı Devleti’nin gerileme ve çöküş dönemlerinde denizcilik gücünün çeşitli faaliyet sahalarında geri kaldığının bilincinde olan Atatürk, Cumhuriyet Dönemi’nde aynı hataların yaşanmaması için hem söylem hem de eylemleriyle biz Türkleri denizlerle buluşturma çabası içine girmiş ve her vesileyle de bu konuda bizleri yönlendirmiştir. Cumhuriyetin ilan edildiği dönemin kendine özgü koşulları altında oldukça sıkı ve korumacı bir anlayışla düzenlenip 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu, Türk denizciliğinin gelişimine büyük katkı sağlamıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu yasal düzenlemenin yapılmasıyla da ne denli üstün bir vizyona sahip olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Atamızın, onunla birlikteliğe doyamadığı sevgili kuğusu “Savarona” bu sayımızın ana teması. Bu sayımızda da yine ilginizi çekeceğine inandığımız yazılarla karşınızdayız. Cem Gürdeniz ve Levent Akson, Atamızla bütünleşen Savarona’yı betimlerken, göz yaşlarınızı tutamayacak, zaman zaman isyan bile edeceksiniz. Cemil Şen, Atatürk’ün Savarona’da geçirdiği günleri ve Savarona’nın akıbetini güzel bir dille detaylandırmış. Akademik çalışmalarını Atatürk’ün görüşleri üzerinde yoğunlaştırmış olan Orhan Çekiç, Atamızın Savarona ile olan gönül ilişkisini, yaşanan tarihi gerçekler ışığında değerlendiriyor. Ali Bozoğlu daSavarona’yı tüm ayrıntılarıyla ele almış ve her yönüyle tarih kokan bu ünlü yatı, sizlere sanal olarak gezdiriyor. Ömer Bozkurt’un kalemiyle sunduğumuz ilginç bir deniz seyahati öyküsünün yeni bölümü ile yakın zamanda yitirdiğimiz Aydın Eken’in bir tarih belgesi olarak sunduğu tersanelerimiz konusu da bu sayımızda devam ediyor. Numan Hazar, Osmanlı döneminde denizciliğe gereken önemin verilmemesi sonucunda ortaya çıkan politik olumsuzlukları, bir hariciyeci gözüyle vurgulamış ve günümüz politikacıları için yol gösterici bir deneyim özeti sunmuş. Güneş Atay, Karadeniz’in kuzeyi ve Azak-Kerç su alanının stratejik değerini gözler önüne sererken,  Deniz Güler, Akdenizli Türklerin “denizcileşme” gerçeğini neden-sonuç ilişkisi içinde sunuyor. Emin Nedret İşli, bu kez Şirket-i Hayriye için gemiler üretmiş ünlü İskoç tersanesi Fairfield’i tanıtıyor. Hasan Erel de araştırmacı yazar Engdahl’ın yazısından yaptığı çeviride İngiltere’nin 2. Dünya Savaşı’ndan önce zaten NATO’yu tasarladığını çarpıcı bir üslupla belirtiyor. Bir önceki sayımızda, sizlere çok daha mükemmel bir dergi sunabilmek amacıyla bazı altyapı değişikliklerine gittiğimizi duyurmuştuk. Bu sayımızda da bir bayrak değişiminden söz etmek istiyoruz. Dergimizin Genel Yayın Yönetmeni sorumluluğu, değerli Amiral Cem Gürdeniz tarafından, iş yaşamı kaptan ve gemi işletmecisi olarak denizlerle geçmiş sayın Levent Akson’a devredildi. İyi okumalar... Pruvanız her zaman neta olsun!

***** Yeni Deniz Mecmuası Sayı:21 Temmuz 2021 kitabını için satın alma linkleri:
Yeni Deniz Mecmuası Sayı:21 Temmuz 2021 kitabını satın al

***** Yeni Deniz Mecmuası Sayı:21 Temmuz 2021 indirme linkleri:
Yeni Deniz Mecmuası Sayı:21 Temmuz 2021 kitabını PDF İndir
Yeni Deniz Mecmuası Sayı:21 Temmuz 2021 kitabını ePub İndir
Yeni Deniz Mecmuası Sayı:21 Temmuz 2021 kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Yeni Deniz Mecmuası Sayı:21 Temmuz 2021 kitabını ele aldık. Yeni Deniz Mecmuası Sayı:21 Temmuz 2021 kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Yeni Deniz Mecmuası Sayı:21 Temmuz 2021 kitabının yazarı, Yeni Deniz Mecmuası Sayı:21 Temmuz 2021 kitabının fiyatı ve Yeni Deniz Mecmuası Sayı:21 Temmuz 2021 yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Yeni Deniz Mecmuası Sayı:21 Temmuz 2021 kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Yeni Deniz Mecmuası Sayı:21 Temmuz 2021 kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Yeni Deniz Mecmuası Sayı:21 Temmuz 2021 kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Yeni Deniz Mecmuası Sayı:21 Temmuz 2021 kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU