-->

Anadolu Beyliklerinde Siyasi Evlilikler Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Anadolu Beyliklerinde Siyasi Evlilikler kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Anadolu Beyliklerinde Siyasi Evlilikler kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Anadolu Beyliklerinde Siyasi Evlilikler kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
Eski Türklerde oguş kelimesiyle ifade edilen aile, Türk kültürünün temel taşlarından biridir. Öyle ki farklı coğrafyalara dağılan Türklerin, aileye verdikleri değer sayesinde varlıklarını korudukları kabul edilmektedir. Türk toplumunun her kesimi aile kurmaya büyük önem vermekteydi. Ancak devletin üst kademelerinde eş seçimine daha çok özen gösterilirdi. Çünkü hükümdarların hatun unvanlı eşleri, devlet kademelerinde söz sahibi olabiliyorlar, hatta ihtiyaç duyulduğunda devleti yönetebiliyorlardı. Ancak evliliğin getirisi bunlarla sınırlı değildi. Hükümdar, siyasi evlilikle kuracağı bir bağla topraklarını genişletebilir, düşmanıyla dost olabilir, ekonomik çıkar sağlayabilir veya yok olmaktan kurtulabilirdi. Bu sebeple neredeyse her hükümdar, evleneceği eşini ararken bu hususları göz önünde bulundururdu. Anadolu Beylikleri de çoğu devletin yaptığı gibi hedeflerine ulaşabilmek için siyasi evliliklerden yararlandı. İttifak kurmak, sınır güvenliğini sağlamak, tabiiyet veya metbûiyeti sağlamlaştırmak ve bir siyasi teşekkülü ele geçirmek gibi amaçlarla kurulan siyasi evlilik bağları, çoğu beyliğin daha uzun süre hüküm sürmesine katkıda bulundu. Artuklular, Danişmendliler gibi Birinci Dönem Beylikleriyle; Osmanoğulları, Karamanoğulları ve Dulkadiroğulları gibi İkinci Dönem Beylikleri sıklıkla birbirleriyle siyasi evlilikler yaptılar. Osmanlı Devleti de Anadolu’daki gücünü pekiştirmesini büyük ölçüde siyasi evliliklere borçluydu. Samet Alıç, Anadolu Beyliklerinde Siyasi Evlilikler adlı kitabında, yaklaşık dört asır boyunca Anadolu’da yapılan siyasi evliliklere odaklanıyor ve bu evliliklerin dikkat çekici yönlerini inceliyor.

***** Anadolu Beyliklerinde Siyasi Evlilikler kitabını için satın alma linkleri:
Anadolu Beyliklerinde Siyasi Evlilikler kitabını satın al

***** Anadolu Beyliklerinde Siyasi Evlilikler indirme linkleri:
Anadolu Beyliklerinde Siyasi Evlilikler kitabını PDF İndir
Anadolu Beyliklerinde Siyasi Evlilikler kitabını ePub İndir
Anadolu Beyliklerinde Siyasi Evlilikler kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Anadolu Beyliklerinde Siyasi Evlilikler kitabını ele aldık. Anadolu Beyliklerinde Siyasi Evlilikler kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Anadolu Beyliklerinde Siyasi Evlilikler kitabının yazarı, Anadolu Beyliklerinde Siyasi Evlilikler kitabının fiyatı ve Anadolu Beyliklerinde Siyasi Evlilikler yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Anadolu Beyliklerinde Siyasi Evlilikler kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Anadolu Beyliklerinde Siyasi Evlilikler kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Anadolu Beyliklerinde Siyasi Evlilikler kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Anadolu Beyliklerinde Siyasi Evlilikler kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU