-->

El Ezkar, Dualar Ve Zikirler İthal Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün El Ezkar, Dualar Ve Zikirler İthal kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. El Ezkar, Dualar Ve Zikirler İthal kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

El Ezkar, Dualar Ve Zikirler İthal kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
İmamNevevi İTİSAMYAYINCILIK Nevevî'nin(ö. 676/1277) zikir ve duâya dâir hadisleri bir araya getireneseri. Tam adı Hilyetu'l-Ebrâr ve Şiâru'l-Ahyâr olup 665(1266-67) yılında kaleme alınmıştır. Nevevî bu eserinde, birinsanın hayatı boyunca karşılaşacağı çeşitli durumlar veyapacağı ibadetlerle ilgili olarak topladığı dua ve zikirlerikonularına göre on dokuz bölüm, 356 bab halinde sıralamış,ayrıca eserin sonuna genel dualarla ilgili otuz kadar hadis ilâveetmiştir. Günlük hayattaki çeşitli davranışlar, namaz, zekât,oruç, hac gibi ibadetler, cihad, sefer, evlenme gibi olaylardayapılması uygun olan dua ve zikirleri verirken yer yer hadisleriaçıklamış, hadis ilimleriyle ilgili bilgiler vermiş, fıkhîkaidelerden ve ahlâk kurallarından bahsetmiştir. el-Ezkâr'dakihadislerin seçiminde Buhârî ve Müslim'in el-Câmiu's-sahih'leriyleEbû Dâvûd, Tirmizî ve Nesâî'nin es-Sünen'leri esas alınmış,bu arada diğer hadis kitaplarına da başvurulmuş, Nevevî'ninifadesine göre cüzler ve müsnedlerdeki hadislere çok az yerverilmiştir. Umumiyetle sahih hadisler tercih edilmekle berabersahih hadis bulunamayan konularda bazen zayıf hadisler de alınmış,fakat çok defa bunların zayıf olduğu belirtilmiştir. Seçilenhadislerin kolay anlaşılır olmasına dikkat edilmiş, eserinhacmini büyütmemek için rivayetlerin senedleri verilmemiştir.Genellikle hadislerin başında, bazen de sonunda kaynakları vesağlamlık dereceleri kaydedilmiş, Buhâri ve Müslim'dennakledilen hadislerin sıhhat derecesine işaret etmeye gerekgörülmemiştir. Tirmizî'nin es-Sünen'inden alınan hadislerinsağlamlık derecesinin tespitinde ise onun bu konudaki görüşleriesas alınmıştır. Okunmasında güçlük bulunan kelimelerin nasılokunacağı belirtilmiş, garîb kelimeler açıklanmış ve bunlarhakkında çeşitli âlimlerin görüşleri zikredilmiştir. Bu aradakonuyla ilgili âyetler, sahabe ve tabiîn sözleri nakledilmiş,diğer bazı kitaplardan bilgiler aktarılmıştır. Bazı konulardaŞerhu'l-Mühezzeb, Şerhu Sahihi Müslim gibi kendi kitaplarınaatıflar yapan Nevevî uzun babları kendi içerisinde fasıllaraayırmıştır. Yayın Tarihi 2017-05-18 ISBN 9786059612029 Baskı Sayısı 1. Baskı Dil ARAPÇA,TÜRKÇE Sayfa Sayısı 672 Cilt Tipi Ciltli Kağıt Cinsi Şamuha Kağıt Boyut 16.5 x 23.5 cm

***** El Ezkar, Dualar Ve Zikirler İthal kitabını için satın alma linkleri:
El Ezkar, Dualar Ve Zikirler İthal kitabını satın al

***** El Ezkar, Dualar Ve Zikirler İthal indirme linkleri:
El Ezkar, Dualar Ve Zikirler İthal kitabını PDF İndir
El Ezkar, Dualar Ve Zikirler İthal kitabını ePub İndir
El Ezkar, Dualar Ve Zikirler İthal kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün El Ezkar, Dualar Ve Zikirler İthal kitabını ele aldık. El Ezkar, Dualar Ve Zikirler İthal kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda El Ezkar, Dualar Ve Zikirler İthal kitabının yazarı, El Ezkar, Dualar Ve Zikirler İthal kitabının fiyatı ve El Ezkar, Dualar Ve Zikirler İthal yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız El Ezkar, Dualar Ve Zikirler İthal kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece El Ezkar, Dualar Ve Zikirler İthal kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz El Ezkar, Dualar Ve Zikirler İthal kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. El Ezkar, Dualar Ve Zikirler İthal kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU