-->

Gıybet & (Keşfu’r Rıybe Ani’l-Ğıybe) Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Gıybet & (Keşfu’r Rıybe Ani’l-Ğıybe) kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Gıybet & (Keşfu’r Rıybe Ani’l-Ğıybe) kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Gıybet & (Keşfu’r Rıybe Ani’l-Ğıybe) kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
Ebu-Leys es-Semerkandî, ğıybetin dört türlü olduğunu söylerdi: Küfür olan ğıybet, nifak olan ğıybet, ma’siyet (günah) olan gıybet ve mubah olan  ğıybet. 1.  Küfür  olan  ğıybete  gelince;  bu,  bir  kimsenin  müslüman  bir  kimse  hakkında  ğıybet etmesine karşılık kendisine, o müslümanın ğıybetini yapma denilince: “Hayır onun  gıybeti yapılır, ben gerçekten de dediklerimde doğruyum” derse, Allah’ın haram kıldığını  helâl kılmış olur. Kim de Allah’ın haram kıldığını helâl kılarsa -Allah’a sığınırız- kâfir olur. 2.  Nifak olan gıybete gelince; bu da bir insanın ğıybetini, onu tanıyabilecek insanlar  arasında  adını  vermeden  yapmaktır.  Bununla  nefsini  takva  sahibiymiş  gibi  göstermek  ister.  Halbuki  o,  bilinen  bir  kimsenin  ğıybetini  yapmaktadır.  İşte  bu,  nifak  için  yapılan  ğıybettir. 3.  Ma’siyet  olan  ğıybete  gelince;  ğıybetini    ettiği  insanın,  ğıybetinin  haram  olduğunu bilerek ve onun adını vererek aleyhinde konuşmaktır. Bunun günah olduğunu  itiraf edenin yaptığı ğıybetten dolayı tevbe etmesi gerekir.  4.  Fıskını  ve  bid’atini  açıkça  izhar  eden  kimsenin  aleyhinde  konuşmak  ğıybet  değildir.  Aksine  o,  bununla  ecir  sahibi  olur.  Çünkü  insanlar  faciri  tanıyınca  ondan  sakınırlar.

***** Gıybet & (Keşfu’r Rıybe Ani’l-Ğıybe) kitabını için satın alma linkleri:
Gıybet & (Keşfu’r Rıybe Ani’l-Ğıybe) kitabını satın al

***** Gıybet & (Keşfu’r Rıybe Ani’l-Ğıybe) indirme linkleri:
Gıybet & (Keşfu’r Rıybe Ani’l-Ğıybe) kitabını PDF İndir
Gıybet & (Keşfu’r Rıybe Ani’l-Ğıybe) kitabını ePub İndir
Gıybet & (Keşfu’r Rıybe Ani’l-Ğıybe) kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Gıybet & (Keşfu’r Rıybe Ani’l-Ğıybe) kitabını ele aldık. Gıybet & (Keşfu’r Rıybe Ani’l-Ğıybe) kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Gıybet & (Keşfu’r Rıybe Ani’l-Ğıybe) kitabının yazarı, Gıybet & (Keşfu’r Rıybe Ani’l-Ğıybe) kitabının fiyatı ve Gıybet & (Keşfu’r Rıybe Ani’l-Ğıybe) yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Gıybet & (Keşfu’r Rıybe Ani’l-Ğıybe) kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Gıybet & (Keşfu’r Rıybe Ani’l-Ğıybe) kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Gıybet & (Keşfu’r Rıybe Ani’l-Ğıybe) kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Gıybet & (Keşfu’r Rıybe Ani’l-Ğıybe) kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU