-->

Varoluşçuluk


Bu yazımızda Varoluşçuluk kitabını konu edindik. Varoluşçuluk hakkında bilmek istediklerinizi ele almaya çalıştık. Varoluşçuluk kitabının yazarı kimdir, Varoluşçuluk kitabının tanıtım yazısı nedir, Varoluşçuluk kitabının kapak resmi nasıldır gibi soruların tamamı bu konumuzda.


Varoluşçuluk Tanıtım Bülteni


Varoluşçuluk nedir?

Bugüne değin çeşitli karşılıklar verilmiş bir sorudur bu. Sözgelişi, Weil'e göre varoluşçuluk bir bunalım, Mounier'ye göre umutsuzluk, Hamelin'e göre bunaltı, Banfi'ye göre kötümserlik, Wahl'e göre başkaldırış, Marcel'e göre özgürlük, Lukacs'a göre idealizm, Benda'ya göre usdışılık, Foulqué'ye göre saçmalık felsefesidir.

Bir dönem, slogancı gençliğin peygamberi ve 'varoluşçu papası' sayılan J.-P. Sartre'a göreyse, varoluş, insanda, ama yalnız insanda, özden önce gelir. Bu demektir ki insan önce vardır; sonra şöyle ya da böyle olur. Çünkü o, özünü kendisi yaratır. Nasıl mı? Şöyle: "Dünyaya atılarak, orada acı çekerek, savaşarak yavaş yavaş kendini belirler. Bu belirleme yolu hiç kapanmaz..."

Asım Bezirci'nin çevirip yayıma hazırladığı bu eser her kuramda, her inanda farklı karşılıklar bulan bir felsefenin temel metnini (Varoluşçuluk Bir İnsancılıktır / Sartre) ve bunun yanı sıra Gaéton Picon ve Laffont Bompiani' nin Varoluşçuluk'a ilişkin incelemeleriyle P. Naville'in Sartre'la yaptığı konuşmayı içeriyor.
(Tanıtım Bülteninden)


İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 128

Baskı Yılı: 2016


e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 123

Baskı Yılı: 2000


Dili: Türkçe
Yayınevi: Say Yayınları

 

Kitap Adı: Varoluşçuluk Yazar: Jean-Paul Sartre Önsöz Yazarı: Asım Bezirci Çevirmen: Asım Bezirci Yayınevi: Say Yayınları İlk Baskı Yılı: 2000 Sayfa Sayısı: 128 Dil: Türkçe ISBN: 9789754680096
Ödüller
Nobel Edebiyat Ödülü


Varoluşçuluk Kitabı İndirme Linkleri

Pdf Formatında İndir - Alternatif

Epub Formatında İndir - Alternatif

Mobi Formatında İndir - Alternatif

Son Zamanların En Popüler Kitabını Okudunuz Mu?:

Bu içerik sizlere www.aynitap.com farkıyla sunulmuştur. Lütfen kitabı paylaşarak destek olunuz.

ETİKETLER: kitap, kitab, KITAB, kitap özet, idefix, kitabevi, sahaf, book, yayıncı ,yazar, yayınevi, kültür, edebiyat, aşk, elif şafak,albert camus, şafak vakti, duman, garbiyeli, yalanlar üstüne, body of lies, barselona barselona, bolt, kedili zamanlar ajanda, bu mu acaba, tabu, aile kitap, akademik kitap, bilgisayar kitap, çocuk kitabı, din kitap, roman, öykü, islam, hobi kitap, felsefe kitap, ekonomi kitap, pazarlama kitap, borsa kitap, ales kitap, kpds kitap, kpss kitap, politika kitap, , Varoluşçuluk indir, Varoluşçuluk pdf indir, Varoluşçuluk oku, Varoluşçuluk epub indir, Varoluşçuluk kitabının yazarı, Varoluşçuluk kitabının tanıtım bülteni, Varoluşçuluk özeti, Varoluşçuluk ücretsiz satın al, Varoluşçuluk oku, Varoluşçuluk indir


0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU