-->

Danişmend Gazi Destanı Kitabını Pdf, Epub, Mobi İndir


Danişmend Gazi Destanı Kitabı Hakkındaki Genel Bilgiler

Bu yazımızda Danişmend Gazi Destanı kitabını inceleyeceğiz. Prof. Dr. Necati Demir tarafından yazılan Danişmend Gazi Destanı kitabı 2018-06-30 tarihinde yayınlanmıştır. Danişmend Gazi Destanı kitabı Destan türünde yayınlanmış olup ÖTÜKEN NEŞRİYAT yayınevi tarafından okurlara sunulmuştur. Danişmend Gazi Destanı hakkında değineceğimiz bilgiler bu kadar olup tanıtım bülteni ve pdf, epub ve mobi indirme linklerin aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca Prof. Dr. Necati Demir tarafından yazılan diğer kitaplara sitemizin arama kısmından arayarak ulaşabilirsiniz.


Danişmend Gazi Destanı Kitabı Tanıtım Bülteni

Prof. Dr. Necati Demir tarafından kaleme alınmış Danişmend Gazi Destanı kitabının online kitap mağazalarında yer tanıtım bülteni veya arka kapak yazısı aşağıdaki şekildedir.

Anadolu'da oluşan Türk destanlar zincirinin ikinci halkası Dânişmend Gazi Destanı'dır. Dânişmend Gazi Destanı, Anadolu destan zincirinde Battal Gazi Destanı ile Saltuk Gazi Destanı arasındadır. 8. yüzyılda Anadolu'daki Müslümanlaşma ve Türkleşme serüvenini anlatan Battal Gazi Destanı'ndan sonra, Dânişmend Gazi Destanı'nda da aynı mücadelenin 11-15. yüzyıllar arasındaki kısmı anlatılır. Bu dönem Anadolu'sunda yaşanan olaylar Dânişmend Gazi'nin efsanevî kişiliğiyle birleştirilir. Dânişmend Gazi Destanı tip, motif, konu ve şahıslar bakımından Battal Gazi Destanı'ndan etkilenmiştir: Hatta bu destanın devamı mahiyetindedir. Battal Gazi'nin Malatya'da başlattığı mücadeleyi Dânişmend Gazi âdeta Niksar'da sürdürür. Daha sonra Türkleşme ve İslamlaşma süreci ilerledikçe Saltuk Gazi de Sinop'ta bu mücadelenin yeni bir halkasını ortaya koyacaktır. Dânişmend Gazi Destanı'nda Selçuklu Türkleri ile diğer Türk boylarının -Niksar merkezli- Anadolu'ya yerleşme serüvenlerinden bahsedilir. Destanda Türk boylarının Anadolu'yu yurt tutma çabalarının kahramanlık hikâyeleri son derece akıcı bir üslûpla anlatılır. Ayrıca bu destanda Orta Anadolu ve Kuzey Anadolu'nun coğrafî durumuyla ilgili fazlaca bilgi bulunmaktadır. Olayların yaşandığı mekânlar Dede Korkut Hikâyeleri'nin mekânlarıyla birleşir. Prof. Dr. Necati Demir'in el yazması nüshalardan Türkiye Türkçesine aktardığı Dânişmend Gazi Destanı, 11-15. yüzyıllar arası Türklerin tarih, kültür ve coğrafyasıyla ilgili zengin bir birikim oluşturduğu için son derece önemlidir.


Danişmend Gazi Destanı Kitabı Satın Alma Linkleri

Kitap Yurdu: Danişmend Gazi Destanı


Danişmend Gazi Destanı Kitabı İndirme Linkleri


Danişmend Gazi Destanı Pdf İndirme Linkleri

Danişmend Gazi Destanı Yandex Disk Pdf İndir

Danişmend Gazi Destanı Google Drive Pdf İndir


Danişmend Gazi Destanı Epub İndirme Linkleri

Danişmend Gazi Destanı Yandex Disk Ebup İndir

Danişmend Gazi Destanı Google Drive Epub İndir


Danişmend Gazi Destanı Mobi İndirme Linkleri


Danişmend Gazi Destanı Yandex Disk Mobi İndir

Danişmend Gazi Destanı Google Drive Mobi İndir


Not: Kitaplar tanıtım amaçlı olup hiç biri sitemizde barındırılmamaktadır. Bu kitapları indiren kişilerin 24 saat içerisinde bu içerikleri silip kesinlikle dağıtmaması gerekmektedir. Silinmiş veya telif hakkından dolayı kaldırılmış kitapların yerine otomatik olarak tavsiye kitabımız olan Cuma Bozkurt – Dua Gibi Sev kitabı eklenmektedir, bu nedenle indirdiğiniz kitap yerine bu kitabın karşınıza çıkması sizi şaşırtmasın. Tavsiye olarak Dua Gibi Sev kitabının kullanılmasının nedeni şöyledir: Yazar https://www.instagram.com/cumabozkurtresmi/ hesabını takip eden kişilerin kitabını indirmesine izin vermiştir.


Danişmend Gazi Destanı Etiketleri

Danişmend Gazi Destanı kitabı hakkında genel bilgiler, Danişmend Gazi Destanı kitabının yazarı kimdir, Danişmend Gazi Destanı kitabının özeti, Danişmend Gazi Destanı pdf indirme linki, Danişmend Gazi Destanı epub indirme linki, Danişmend Gazi Destanı mobi indirme linki, Danişmend Gazi Destanı kitabını indir, Danişmend Gazi Destanı kitabı tanıtım bülteni, Danişmend Gazi Destanı arka kapak yazısı, Danişmend Gazi Destanı kitabı kaç sayfa, Danişmend Gazi Destanı hangi yayınevi tarafından basıldı, Danişmend Gazi Destanı kitabının türü nedir, Danişmend Gazi Destanı kitabı kime aittir.


0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU