-->

İnsanlık Âlemi & Akvam-ı Cihan Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün İnsanlık Âlemi & Akvam-ı Cihan kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. İnsanlık Âlemi & Akvam-ı Cihan kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

İnsanlık Âlemi & Akvam-ı Cihan kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
Son dönem düşünürlerimizden Filibeli Ahmed Hilmi'nin kaleme aldığı Akvâm-ı Cihân 1329/1911'de yayımlanmıştır. Osmanlıların Avrupa'dan ve Afrika'dan neredeyse tamamen çekildikleri bir zamanda kaleme alınmıştır. Batıda yapılan çalışmalarla aynı zamanda yayımlanmış olması dikkat çekicidir. Eserin muhtevası kavimlerin, ırkların yaşayışı, psikolojik özellikleri, simaen ve bedenen görünüşleri, adetleri, töreleri... gibi konular olup bu anlamda edebiyatın, sosyoloji ve etnolojinin, dinin ve tarihin alanına hitap etmektedir. Ama eser okundukça görülecektir ki bu kadar çeşitli kavimler hakkında ayrıntılı ve şümullü bilgileri bir araya getirmek hayranlık vericidir. "Büyük bir devlet hatırasına ve donanıma sahip bir aydın"ın kaleme alabileceği böylesi bir eserin sahibi Filibeli, yalnızca kavimlerin töre, adet, kültürlerine… vb. dair bilgiler vermekle kalmamış kavimlerin geleceğine dair tarih felsefesi de yaparak, söz konusu kavimlerin gelecekte ne tür bir işleve sahip olabileceklerini de kaydetmiştir. Bu da ayrıca bir araştırma konusu olmayı fazlasıyla hak ediyor. En azından eserin yayımlandığı 1911 tarihinden bugüne doğru yapılacak bir araştırma Filibeli’nin düşünce ve tespitlerinin daha iyi anlaşılmasını ve yerli yerine oturtulmasını sağlayacaktır. Kimi Osmanlı topraklarına göç etmiş Boşnak, Tatar, Pomak, Aranavut... ve Çerkesler; kimi Asya kıtasındaki Arap kavimleri,  Mısır'dan Kıptîler, Keldanîler, Süryanîler... Afganlar, Belucîler, Türkmenler, Kırgızlar, Sibiryalılar, Özbekler, Tacikler, Buryatlar, Yakutlar, olanca çeşitliliği içinde Çin ve Hint kavimleri; yine bütün çeşitliliği içinde Afrika Kıtası ve Avustralya Kıtası... daha niceleri, velhasıl yüzlerce kavim dinleri, mezhepleri, âdetleri, yaşayışları ve en önemlisi gelecekte sahip olabilecekleri fonksiyonlar, İslâmın geleceği de dikkate alınarak analize tâbi tutulmaktadır.

***** İnsanlık Âlemi & Akvam-ı Cihan kitabını için satın alma linkleri:
İnsanlık Âlemi & Akvam-ı Cihan kitabını satın al

***** İnsanlık Âlemi & Akvam-ı Cihan indirme linkleri:
İnsanlık Âlemi & Akvam-ı Cihan kitabını PDF İndir
İnsanlık Âlemi & Akvam-ı Cihan kitabını ePub İndir
İnsanlık Âlemi & Akvam-ı Cihan kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün İnsanlık Âlemi & Akvam-ı Cihan kitabını ele aldık. İnsanlık Âlemi & Akvam-ı Cihan kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda İnsanlık Âlemi & Akvam-ı Cihan kitabının yazarı, İnsanlık Âlemi & Akvam-ı Cihan kitabının fiyatı ve İnsanlık Âlemi & Akvam-ı Cihan yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız İnsanlık Âlemi & Akvam-ı Cihan kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece İnsanlık Âlemi & Akvam-ı Cihan kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz İnsanlık Âlemi & Akvam-ı Cihan kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. İnsanlık Âlemi & Akvam-ı Cihan kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU