-->

Yunusca Çeviri & Yunus Emre Kavramlarının Dünya Dillerine Aktarılması Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Yunusca Çeviri & Yunus Emre Kavramlarının Dünya Dillerine Aktarılması kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Yunusca Çeviri & Yunus Emre Kavramlarının Dünya Dillerine Aktarılması kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Yunusca Çeviri & Yunus Emre Kavramlarının Dünya Dillerine Aktarılması kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
Kavramlar genel olarak aynı dili kullanan insanlar arasındaki ortak bakış açısını ve anlayışı yansıtırlar. Ancak dilin gelişim süreci içerisinde aynı kavrama farklı anlamlar ve işlevler yüklenebilmektedir. Bu eserin içeriğini teşkil eden Yunus Emre Şiirlerinde geçen kavramların dünya dillerine yansıtılması hususunda yapılması gereken çevirinin kavramsal yönünün Yunus Emre şiir çevirilerinde örneklenerek, vurgulanmasıdır. Bu kavramlar öncelikle bu şekilde İngilizceye sonrasında aynı anlayışla diğer dünya dillerine çevrilebilecektir. Örneğin Yunus’un Allah’a karşı hissettiği derin muhabbet ve ask, onun taşıdığı yer olarak nitelediği gönül kavramı İngilizcedeki “heart” kavramıyla ifadesi son derece sıradan bir anlamı içerecektir. Dolayısıyla Yunus’taki “gönül” kavramı İngilizcedeki “heart” kavramının tam karşılığı değildir ya da “dost” kavramının karşılığı “friend” değildir ya da şiirlerinde sıklıkla geçen “can” kavramı sadece “soul”a karşılık gelmemeli ya da şiirlerinde sıkça geçen “yâren” ya da “ahî” ifadesi “brother” kavramı olarak çevrilmemelidir. Bu örnekler daha da çoğaltılabilir. Tıpkı yemek kültürünün özgün hâliyle dünya dillerinde kabul gördüğü gibi (baklava, kebap, döner, simit…) çeviri amaçlı tasavvuf terminolojisinin yaygınlaştırılması aracılığıyla “YUNUSCA ÇEVİRİ” kullanılabilmektedir. İşte yapılan bu çalışmayla amaç bu kavramları öncelikle yaygın bir dil İngilizcede sonrasında diğer dünya dillerinde özgün anlamlarıyla kullanımını sağlamaya yöneliktir. Böylece dünyaya ve insanlığa evrensel mesajlar veren Yunusumuz kendine özgü kavramlarıyla da ölümsüzleşmiş olacaktır…

***** Yunusca Çeviri & Yunus Emre Kavramlarının Dünya Dillerine Aktarılması kitabını için satın alma linkleri:
Yunusca Çeviri & Yunus Emre Kavramlarının Dünya Dillerine Aktarılması kitabını satın al

***** Yunusca Çeviri & Yunus Emre Kavramlarının Dünya Dillerine Aktarılması indirme linkleri:
Yunusca Çeviri & Yunus Emre Kavramlarının Dünya Dillerine Aktarılması kitabını PDF İndir
Yunusca Çeviri & Yunus Emre Kavramlarının Dünya Dillerine Aktarılması kitabını ePub İndir
Yunusca Çeviri & Yunus Emre Kavramlarının Dünya Dillerine Aktarılması kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Yunusca Çeviri & Yunus Emre Kavramlarının Dünya Dillerine Aktarılması kitabını ele aldık. Yunusca Çeviri & Yunus Emre Kavramlarının Dünya Dillerine Aktarılması kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Yunusca Çeviri & Yunus Emre Kavramlarının Dünya Dillerine Aktarılması kitabının yazarı, Yunusca Çeviri & Yunus Emre Kavramlarının Dünya Dillerine Aktarılması kitabının fiyatı ve Yunusca Çeviri & Yunus Emre Kavramlarının Dünya Dillerine Aktarılması yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Yunusca Çeviri & Yunus Emre Kavramlarının Dünya Dillerine Aktarılması kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Yunusca Çeviri & Yunus Emre Kavramlarının Dünya Dillerine Aktarılması kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Yunusca Çeviri & Yunus Emre Kavramlarının Dünya Dillerine Aktarılması kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Yunusca Çeviri & Yunus Emre Kavramlarının Dünya Dillerine Aktarılması kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU