-->

Kırşehir Özbağ Kirkitli Dokumaları Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Kırşehir Özbağ Kirkitli Dokumaları kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Kırşehir Özbağ Kirkitli Dokumaları kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Kırşehir Özbağ Kirkitli Dokumaları kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
Kırşehir’de el ve ev sanatı olarak halıcılık köklü bir geçmişe sahiptir. Kırşehir yöresi Anadolu Türk halı sanatı tarihinde seccadeleri ile tanınan bir yöredir. Geçmişte Kırşehir halıları Türk düğümü ile kırmızı, mavi, kahverengi, sarı, yeşil ve beyaz renklerde dokunan, atkı, çözgü ve ilme iplikleri yün olan değerli halılardır. Kırşehir’in bir kasabası olan Özbağ’da kirkitli dokumaların ayrıntılı olarak incelenmesi, tarihsel, ekonomik, kültürel ve sosyolojik bir öneme sahiptir.  Bu çalışmada, Özbağ kasabasında dokumacılığın meslek olarak yürütüldüğü zamanlardan günümüze kalan kirkitli dokumaların teknolojik, sanatsal ve halkbilimsel yönleri incelenmiştir. Önceden halı dokumacılığının merkezleri olması nedeniyle Erevik (Kışlapınar), Kızılcaköy, Helvacılar ve Örcün mahalleleri ile dokuma olduğu belirlenen diğer mahalleler araştırma kapsamına alınmıştır. Özbağ’da dokunmuş olan tüm kirkitli dokumalar, yörede ve Kırşehir şehir merkezinde taranmıştır. Özbağ kirkitli dokumalarının dokunduğu ve bulunduğu yerler (cami, ev, dükkân vb) belirlenmiş ve tam sayım yapılarak ulaşılabilen tüm dokumalar inceleme altına alınmıştır. Bu çalışmada, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel Özbağ kirkitli dokumalarının teknolojik ve sanatsal özellikleri tespit edilmiştir. Dokumaların teknolojik analizleri ile görsel ve düzlemsel çözümlemeleri yapılmıştır. Dokuma terminolojisi ve yöreye özgü adlandırmalar belirlenmiştir.

***** Kırşehir Özbağ Kirkitli Dokumaları kitabını için satın alma linkleri:
Kırşehir Özbağ Kirkitli Dokumaları kitabını satın al

***** Kırşehir Özbağ Kirkitli Dokumaları indirme linkleri:
Kırşehir Özbağ Kirkitli Dokumaları kitabını PDF İndir
Kırşehir Özbağ Kirkitli Dokumaları kitabını ePub İndir
Kırşehir Özbağ Kirkitli Dokumaları kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Kırşehir Özbağ Kirkitli Dokumaları kitabını ele aldık. Kırşehir Özbağ Kirkitli Dokumaları kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Kırşehir Özbağ Kirkitli Dokumaları kitabının yazarı, Kırşehir Özbağ Kirkitli Dokumaları kitabının fiyatı ve Kırşehir Özbağ Kirkitli Dokumaları yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Kırşehir Özbağ Kirkitli Dokumaları kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Kırşehir Özbağ Kirkitli Dokumaları kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Kırşehir Özbağ Kirkitli Dokumaları kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Kırşehir Özbağ Kirkitli Dokumaları kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU