-->

Müslüman Dünyada Medeniyet Tartışmaları: Çağdaş Düşüncede İslam Ve Modernite Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Müslüman Dünyada Medeniyet Tartışmaları: Çağdaş Düşüncede İslam Ve Modernite kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Müslüman Dünyada Medeniyet Tartışmaları: Çağdaş Düşüncede İslam Ve Modernite kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Müslüman Dünyada Medeniyet Tartışmaları: Çağdaş Düşüncede İslam Ve Modernite kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
Doğuşundan bu yana Medeniyet kavramı “öteki” ile karşılaşma çerçevesinde tanımlandı. Karşı kavramlar olarak vahşilik ve barbarlık ise, diğer toplumları “uygarlaştırmak” için şiddet uygulamanın bir gerekçesine dönüştü. Müslüman toplumlarda medeniyet, zamanla sömürgecilerin ve onların yerel muadillerinin dayattığı bir hayat tarzı olan modernleşme ile eş anlamlı hâle geldi. Bununla birlikte, bu eserde vurgulandığı gibi, Batılı olmayan toplumların moderniteye direnişi veya onu kabulü homojen olmamıştır ve “ötekileştirme” de tek yönlü değildir. Şarkiyatçı söylem İslami Doğu'yu egzotik, baştan çıkarıcı ve evcilleşmemiş bir “öteki” olarak tasvir etmişse de buna karşılık gelen garbiyatçılık da Batı'yı ruhsuz, mekanik bir “öteki” olarak klişeleştirmiştir.   Avrupalı düşünürler, ötekileştirme ekseninde medeniyetin sınırlarını sürekli tahkim etmiştir. Müslüman toplumların medeniyet düşüncesiyle karşılaşması da bu karşıtlık çerçevesinde gerçekleşmiştir. Bununla birlikte Müslüman toplumlarda Batılı medeniyet kavramına karşı üç ana yaklaşım ortaya çıkmıştır: Medeniyeti tamamen reddeden tutucu yaklaşım, Batı medeniyetini sorgusuz sualsiz kabul eden modernist yaklaşım ve modernliği İslami mirasın eleştirel merceğinden geçirerek benimsemeyi amaçlayan ıslahçı yaklaşım. İslam medeniyetinin doğası, tarihi ve geleceği ile ilgili tartışmalar bu üç görüş bağlamında formüle edilmiştir. Bu bağlamda sosyal teorideki yerleşik önyargılara meydan okuyan bu kitapta, Avrupamerkezci medeniyet anlayışı sorgulanırken aynı zamanda modernleşme, küreselleşme ve medeniyet tartışmalarının geleceğine bir ışık tutulmaktadır.

***** Müslüman Dünyada Medeniyet Tartışmaları: Çağdaş Düşüncede İslam Ve Modernite kitabını için satın alma linkleri:
Müslüman Dünyada Medeniyet Tartışmaları: Çağdaş Düşüncede İslam Ve Modernite kitabını satın al

***** Müslüman Dünyada Medeniyet Tartışmaları: Çağdaş Düşüncede İslam Ve Modernite indirme linkleri:
Müslüman Dünyada Medeniyet Tartışmaları: Çağdaş Düşüncede İslam Ve Modernite kitabını PDF İndir
Müslüman Dünyada Medeniyet Tartışmaları: Çağdaş Düşüncede İslam Ve Modernite kitabını ePub İndir
Müslüman Dünyada Medeniyet Tartışmaları: Çağdaş Düşüncede İslam Ve Modernite kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Müslüman Dünyada Medeniyet Tartışmaları: Çağdaş Düşüncede İslam Ve Modernite kitabını ele aldık. Müslüman Dünyada Medeniyet Tartışmaları: Çağdaş Düşüncede İslam Ve Modernite kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Müslüman Dünyada Medeniyet Tartışmaları: Çağdaş Düşüncede İslam Ve Modernite kitabının yazarı, Müslüman Dünyada Medeniyet Tartışmaları: Çağdaş Düşüncede İslam Ve Modernite kitabının fiyatı ve Müslüman Dünyada Medeniyet Tartışmaları: Çağdaş Düşüncede İslam Ve Modernite yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Müslüman Dünyada Medeniyet Tartışmaları: Çağdaş Düşüncede İslam Ve Modernite kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Müslüman Dünyada Medeniyet Tartışmaları: Çağdaş Düşüncede İslam Ve Modernite kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Müslüman Dünyada Medeniyet Tartışmaları: Çağdaş Düşüncede İslam Ve Modernite kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Müslüman Dünyada Medeniyet Tartışmaları: Çağdaş Düşüncede İslam Ve Modernite kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU