-->

Uyanan Türkistan & Turar Rıskulov’un Eserlerinden Seçmeler Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Uyanan Türkistan & Turar Rıskulov’un Eserlerinden Seçmeler kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Uyanan Türkistan & Turar Rıskulov’un Eserlerinden Seçmeler kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Uyanan Türkistan & Turar Rıskulov’un Eserlerinden Seçmeler kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
1917 Bolşevik Devrimi sonrasının Türkistan’daki en önemli isimlerinden Turar Rıskulov, uzun bir dönem boyunca SSCB coğrafyasında sosyalist hareketlerin ve bu hareketler içindeki “milli eğilimcilerin” önderlerindendi. Onun adı “Milli Komünizm”, “Sosyalist Turan Devleti”, “Türk Komünizmi” gibi tasarıların fikir babaları arasında hep ön sıralarda yer aldı. Bu eşsiz eylemci, polemikçi ve devlet adamının hayatı en başından beri âdeta romanlara konu teşkil edecek gerilimlere sahne olmuştur. Daha on bir yaşında babasıyla beraber cezaevinde yaşamak zorunda kalan Rıskulov’un hayatı hep çetin mücadelelerle geçti. 1916 yılında Rus İmparatorluğu’nda çıkan meşhur Türkistan ayaklanmasına katılarak cesaretini ve organizasyon kabiliyetini ispatladı. Bu süreçte Rıskulov, Türklerin siyasi ve sosyal haklar kazanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi için SSCB içinde oldukça faal bir rol üstlendi. 1926’dan 1938’de Stalinci kıyımlar sırasında “halk düşmanı” yaftasıyla tutuklanarak kısa süre sonra idam edilmesine kadar başbakan yardımcılığı görevini yürüttü. Kendini hep bir “devrimci” olarak gören Rıskulov, Sovyetler içerisinde yaşamak zorunda kalan Türklerin haklarını hep en üst perdeden savundu. Arif Acaloğlu’nun Turar Rıskulov’un eserlerinden seçerek çevirdiği Uyanan Türkistan, dünyayı derinden sarsan 1917 Devrimi sonrasında Türklerin yeni bir siyasi organizasyon içerisinde büyük umutlarla giriştikleri mücadelelerin nasıl hayal kırıklığıyla neticelendiğini, bu hareketlerin en önemli temsilcisinin ağzından aktarıyor. Daşnak çetelerinin binlerce Türk’ü katletmesinden, büyük kıtlık zamanlarında kendi kaderlerine nasıl terk edildiklerine varıncaya dek Türkistan’ın “talihsiz” tarihini Sovyet yönetiminin en önemli isimlerinden Rıskulov’un gözünden okuyanlar, Çarlık Rusya’sından Sovyet Rusya’sına Türklere/Müslümanlara bakışta esaslı bir değişiklik olmadığını acı bir şekilde müşahede edecekler.

***** Uyanan Türkistan & Turar Rıskulov’un Eserlerinden Seçmeler kitabını için satın alma linkleri:
Uyanan Türkistan & Turar Rıskulov’un Eserlerinden Seçmeler kitabını satın al

***** Uyanan Türkistan & Turar Rıskulov’un Eserlerinden Seçmeler indirme linkleri:
Uyanan Türkistan & Turar Rıskulov’un Eserlerinden Seçmeler kitabını PDF İndir
Uyanan Türkistan & Turar Rıskulov’un Eserlerinden Seçmeler kitabını ePub İndir
Uyanan Türkistan & Turar Rıskulov’un Eserlerinden Seçmeler kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Uyanan Türkistan & Turar Rıskulov’un Eserlerinden Seçmeler kitabını ele aldık. Uyanan Türkistan & Turar Rıskulov’un Eserlerinden Seçmeler kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Uyanan Türkistan & Turar Rıskulov’un Eserlerinden Seçmeler kitabının yazarı, Uyanan Türkistan & Turar Rıskulov’un Eserlerinden Seçmeler kitabının fiyatı ve Uyanan Türkistan & Turar Rıskulov’un Eserlerinden Seçmeler yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Uyanan Türkistan & Turar Rıskulov’un Eserlerinden Seçmeler kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Uyanan Türkistan & Turar Rıskulov’un Eserlerinden Seçmeler kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Uyanan Türkistan & Turar Rıskulov’un Eserlerinden Seçmeler kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Uyanan Türkistan & Turar Rıskulov’un Eserlerinden Seçmeler kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU