-->

İslam Modernizm ve Batılılaşma Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün İslam Modernizm ve Batılılaşma kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. İslam Modernizm ve Batılılaşma kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

İslam Modernizm ve Batılılaşma kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
İnsanlığın ve bunun mühim bir parçasını teşkil eden Müslümanların son yüzyıllarını ifade etmek için çok yaygın olarak kullanılan “modern” ve “modernlik” kadar bunlarla irtibatlı “modernizm” ve “post-modernizm” gibi terimlerin tanımlayıcı bir konumu vardır. Benzer bir şekilde “Batı” ve “Batılılaşma” yanında “medeniyet” ve “medenileşme” terimleri de aynı anlam alanına aittirler.   Esas itibariyle İslam ümmetinin modern kelimesinin kök manası olan “yeni” ile bir meselesinin olmadığı söylenebilir. Nitekim yaygın dilimiz “tecellide tekrarın olamayacağı”nı söylediği gibi, hayatımızda olup biteni ifade etmek için kök anlamı “yeni” anlamına gelen “hadise” kelimesini kullanmamız, toplumsal vicdanımızın bu cihetini işaret eder. Ancak her yeninin tecelli olmakla birlikte, bazı tecellilerin arzu edilmediğini ifade etmek için kullanılan “bid’at” ve “dalalet” benzeri isimler ve isimlendirmeler de meselenin daha farklı bir boyutunu işaret etmektedir.    Yaşanan ve adına modernleşme denilen, ama esasında sömürgeleşme olan iki yüzyıllık dönem, artık tamamlanmıştır. Bu husus her şeyden önce şunu göstermektedir: Müslümanlar şu veya bu oranda emperyalizme maruz kalmış, sömürgeciliğin muhtelif şekilleri altında “modernleş/tiril/miş” olsalar da hâlâ Müslümanlıklarını muhafaza etmektedir. Yani modernleşme, Müslümanların özlerine dokunamamış, onların hayatında gerçekleşen ve hiçbir şekilde hafife alınmaması gereken değişimler, onların özünü yok edememiştir. Biz bugün artık ne isek o olarak kendi kendimizle barışmak; eksiklerimizi ikmal, faziletlerimizi tespit ve tahkim etmek durumundayız.

***** İslam Modernizm ve Batılılaşma kitabını için satın alma linkleri:
İslam Modernizm ve Batılılaşma kitabını satın al

***** İslam Modernizm ve Batılılaşma indirme linkleri:
İslam Modernizm ve Batılılaşma kitabını PDF İndir
İslam Modernizm ve Batılılaşma kitabını ePub İndir
İslam Modernizm ve Batılılaşma kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün İslam Modernizm ve Batılılaşma kitabını ele aldık. İslam Modernizm ve Batılılaşma kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda İslam Modernizm ve Batılılaşma kitabının yazarı, İslam Modernizm ve Batılılaşma kitabının fiyatı ve İslam Modernizm ve Batılılaşma yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız İslam Modernizm ve Batılılaşma kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece İslam Modernizm ve Batılılaşma kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz İslam Modernizm ve Batılılaşma kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. İslam Modernizm ve Batılılaşma kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU