-->

Kafkasya'da Rus Yayılmacılığı Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Kafkasya'da Rus Yayılmacılığı kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Kafkasya'da Rus Yayılmacılığı kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Kafkasya'da Rus Yayılmacılığı kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
Erzurum ve Kars dahil Kafkasya Bölgesi’nin Çarlık, Sovyet ve bugünkü dönemini en iyi bilen ve değerlendiren kişi olarak gördüğüm değerli dostum Dr. Sıtkı Yılmaz Kuşkay’ın Türk yayın hayatına sunduğu kitap, tarihin karanlık sayfalarında kalmış birçok olaya ışık tutmaktadır. Gençlik yıllarından beri Türk Dünyası’na özel ilgi duymuş, bu konuda Türk ve yabancı kaynakları okumuş ve 1974 yılından itibaren Sovyetler Birliği’ni ziyaret etmenin çok zor olduğu yıllarda, 1991 yılında Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra ve özellikle Sarp Sınır Kapısı’nın açılmasından sonra sık sık bölgeyi ziyaret etmiştir. Bu çalışma yaklaşık 50 yıllık bir bilgi ve saha incelemesinin eseridir.Sovyetler Birliği’nin çökeceğini 1980’li yılların başlarında tahmin etmiş, Erzurum TSO Başkanı olduğu dönemde Türkiye-Sovyetler Birliği ile olan Sarp ve Nahcivan kapılarının açılmasına özel gayret göstermiştir. Bakü-Tiflis-Kars İpek Demiryolu Projesi ve Hazar Sahasından Erzurum’a doğal gaz getirilmesi projeleri onun ortaya attığı projelerdir.Gürcistan, her ne kadar 19. yy başlarında Rus Hâkimiyetine girmesine rağmen Bolşevikliği hiçbir zaman benimsememiş ve bağımsızlık duyguları en yüksek olan milletlerden birisidir. Gürcistan Güney Kafkasya’da sahip olduğu çok stratejik konumla kritik bir rol oynamaktadır. Azerbaycan-Gürcistan ve Türkiye iş birliği en üst düzeyde olup, uyguladıkları dikkatli politikalar ve başarıyla gerçekleştirilen Hazar Havzası enerji projeleriyle, bölgenin refah ve kalkınmasını sağlamaktadırlar. Bu kitap, bütün bu ilişkileri daha derinliğine görme fırsatı sunmaktadır.Prof.Dr.Enver KonukçuRusya sürekli olarak kolonyal yapısını inkâr eden bir kolonyal imparatorluktur. 16. yy’da İspanya ve Portekiz’in Yeni Dünya’da yaptığını, Rusya kendi yumuşak sınırlarının ötesini sürekli keşfederek ve ilhak ederek kendi emperyalist misyonunu gerçekleştirdi.Prof.Dr.Michael Khodarkovsky, Loyola University Chicago

***** Kafkasya'da Rus Yayılmacılığı kitabını için satın alma linkleri:
Kafkasya'da Rus Yayılmacılığı kitabını satın al

***** Kafkasya'da Rus Yayılmacılığı indirme linkleri:
Kafkasya'da Rus Yayılmacılığı kitabını PDF İndir
Kafkasya'da Rus Yayılmacılığı kitabını ePub İndir
Kafkasya'da Rus Yayılmacılığı kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Kafkasya'da Rus Yayılmacılığı kitabını ele aldık. Kafkasya'da Rus Yayılmacılığı kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Kafkasya'da Rus Yayılmacılığı kitabının yazarı, Kafkasya'da Rus Yayılmacılığı kitabının fiyatı ve Kafkasya'da Rus Yayılmacılığı yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Kafkasya'da Rus Yayılmacılığı kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Kafkasya'da Rus Yayılmacılığı kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Kafkasya'da Rus Yayılmacılığı kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Kafkasya'da Rus Yayılmacılığı kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 2022 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 2023 Linkleri Yenilendi!

PDF İndir - EPUB İndir - MOBİ İndir


DİĞER KİTAPLARI İNCELE

KİTAP SÖZLERİ / YORUMLARI OKU